Cordon bleu met gegratineerde groenteschotel
Cordon bleu met gegratineerde groenteschotel

Cordon bleu met gegratineerde groenteschotel

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 752 kcal
Vet 48.4 g
Koolhydraat 40.9 g
Eiwit 37.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Als u verse pompoen gebruikt: verwijder de schil en de pitten (u hebt 400 g vruchtvlees nodig). Snij in blokjes van 1 cm.

  3. Snij de ongeschilde courgette in dunne schijven.

  4. Schil de aardappelen en snij in dunne schijven.

  5. Bereiding:
  6. Laat het gerookte spek uitbakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, gedurende ± 10 min. op een matig vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Beboter een ovenschotel met 1 koffiel. boter en schik 1/3 van de aardappelschijfjes in de schotel.

  8. Bedek met de pompoenblokjes en bestrooi met de pijnboompitten. Leg er opnieuw 1/3 van de aardappelschijven op en overgiet met 1,5 dl room. Kruid met peper en zout.

  9. Bedek met de schijfjes courgette en de spekreepjes. Schik er de resterende aardappelschijfjes op en kruid opnieuw met peper en zout. Overgiet met 1,5 dl room.

  10. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u. Zet de temperatuur op 150 °C, verwijder de aluminiumfolie en laat nog 15 min. gaar worden.

  11. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de cordon bleus 5 min. langs elke kant op een matig vuur. Haal uit de pan.

  12. Maak de braadresten los met 1 dl water en bind eventueel lichtjes met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de cordon bleus met de groenteschotel en lepel wat saus rond het vlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Als u verse pompoen gebruikt: verwijder de schil en de pitten (u hebt 400 g vruchtvlees nodig). Snij in blokjes van 1 cm.

  3. Snij de ongeschilde courgette in dunne schijven.

  4. Schil de aardappelen en snij in dunne schijven.

  5. Bereiding:
  6. Laat het gerookte spek uitbakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, gedurende ± 10 min. op een matig vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Beboter een ovenschotel met 1 koffiel. boter en schik 1/3 van de aardappelschijfjes in de schotel.

  8. Bedek met de pompoenblokjes en bestrooi met de pijnboompitten. Leg er opnieuw 1/3 van de aardappelschijven op en overgiet met 1,5 dl room. Kruid met peper en zout.

  9. Bedek met de schijfjes courgette en de spekreepjes. Schik er de resterende aardappelschijfjes op en kruid opnieuw met peper en zout. Overgiet met 1,5 dl room.

  10. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u. Zet de temperatuur op 150 °C, verwijder de aluminiumfolie en laat nog 15 min. gaar worden.

  11. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de cordon bleus 5 min. langs elke kant op een matig vuur. Haal uit de pan.

  12. Maak de braadresten los met 1 dl water en bind eventueel lichtjes met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de cordon bleus met de groenteschotel en lepel wat saus rond het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 752 kcal
Vet 48.4 g
Koolhydraat 40.9 g
Eiwit 37.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Friuli Grave D.O.C. Pinot Grigio Tiepolo - Italië De pinot grigio is de Italiaanse versie van de pinot-grisdruif. Die geeft de wijn aroma's van bloemen en exotisch fruit, en een elegante en ronde smaak.

Bekijk het recept digitaal