- Bewaar

- Bewaar
Cordon bleu met gegratineerde groenteschotel
Onze drankensuggesties
Wijn Friuli Grave D.O.C. Pinot Grigio Tiepolo - Italië De pinot grigio is de Italiaanse versie van de pinot-grisdruif. Die geeft de wijn aroma's van bloemen en exotisch fruit, en een elegante en ronde smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Als u verse pompoen gebruikt: verwijder de schil en de pitten (u hebt 400 g vruchtvlees nodig). Snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de ongeschilde courgette in dunne schijven.
-
Schil de aardappelen en snij in dunne schijven.
-
Bereiding:
-
Laat het gerookte spek uitbakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, gedurende ± 10 min. op een matig vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Beboter een ovenschotel met 1 koffiel. boter en schik 1/3 van de aardappelschijfjes in de schotel.
-
Bedek met de pompoenblokjes en bestrooi met de pijnboompitten. Leg er opnieuw 1/3 van de aardappelschijven op en overgiet met 1,5 dl room. Kruid met peper en zout.
-
Bedek met de schijfjes courgette en de spekreepjes. Schik er de resterende aardappelschijfjes op en kruid opnieuw met peper en zout. Overgiet met 1,5 dl room.
-
Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u. Zet de temperatuur op 150 °C, verwijder de aluminiumfolie en laat nog 15 min. gaar worden.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de cordon bleus 5 min. langs elke kant op een matig vuur. Haal uit de pan.
-
Maak de braadresten los met 1 dl water en bind eventueel lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Serveer de cordon bleus met de groenteschotel en lepel wat saus rond het vlees.
Onze drankensuggesties
Wijn Friuli Grave D.O.C. Pinot Grigio Tiepolo - Italië De pinot grigio is de Italiaanse versie van de pinot-grisdruif. Die geeft de wijn aroma's van bloemen en exotisch fruit, en een elegante en ronde smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Als u verse pompoen gebruikt: verwijder de schil en de pitten (u hebt 400 g vruchtvlees nodig). Snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de ongeschilde courgette in dunne schijven.
-
Schil de aardappelen en snij in dunne schijven.
-
Bereiding:
-
Laat het gerookte spek uitbakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, gedurende ± 10 min. op een matig vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Beboter een ovenschotel met 1 koffiel. boter en schik 1/3 van de aardappelschijfjes in de schotel.
-
Bedek met de pompoenblokjes en bestrooi met de pijnboompitten. Leg er opnieuw 1/3 van de aardappelschijven op en overgiet met 1,5 dl room. Kruid met peper en zout.
-
Bedek met de schijfjes courgette en de spekreepjes. Schik er de resterende aardappelschijfjes op en kruid opnieuw met peper en zout. Overgiet met 1,5 dl room.
-
Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u. Zet de temperatuur op 150 °C, verwijder de aluminiumfolie en laat nog 15 min. gaar worden.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de cordon bleus 5 min. langs elke kant op een matig vuur. Haal uit de pan.
-
Maak de braadresten los met 1 dl water en bind eventueel lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Serveer de cordon bleus met de groenteschotel en lepel wat saus rond het vlees.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Friuli Grave D.O.C. Pinot Grigio Tiepolo - Italië De pinot grigio is de Italiaanse versie van de pinot-grisdruif. Die geeft de wijn aroma's van bloemen en exotisch fruit, en een elegante en ronde smaak.