- Bewaar

- Bewaar
Dipsausjes in 3 kleuren
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(enkele uren weken)
-
Laat de cashewnoten enkele uren weken in water.
-
Bereiding:
-
Giet de cashewnoten af en mix ze fijn. Meng er de yoghurt en de olijfolie goed onder. Verdeel in 3 porties.
-
Maak de rode dipsaus: voeg de gedroogde tomaten en het paprikapoeder toe aan 1 portie van de notenyoghurt en mix fijn. Kruid met peper en zout. Doe in een kommetje. Bestrooi met paprikapoeder.
-
Maak de groene dipsaus: snipper het bieslook fijn en hou een beetje opzij voor de afwerking. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en meng samen met het bieslook en het limoensap onder de tweede portie notenyoghurt. Kruid met peper en zout. Schep in een kommetje en werk af met het opzij gehouden bieslook.
-
Maak de gele dipsaus: meng het kerriepoeder, de cayennepeper en de mosterd onder de derde portie. Kruid met peper en zout. Doe in een kommetje en bestrooi met kerriepoeder.
Serveer met staafjes komkommer, wortel, rode paprika, groene selder, radijzen of blaadjes Romeinse sla. Voedingswaarde: Rode dipsaus: Energie 768 kcal - Eiwitten 19,8 g - Vetten 66,1 g - Koolhydraten 21,7 g Groene dipsaus: Energie 1.082 kcal - Eiwitten 22,9 g - Vetten 96,9 g - Koolhydraten 24,4 g Gele dipsaus: Energie 759 kcal - Eiwitten 19,7 g - Vetten 66,2 g - Koolhydraten 19,6 g
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(enkele uren weken)
-
Laat de cashewnoten enkele uren weken in water.
-
Bereiding:
-
Giet de cashewnoten af en mix ze fijn. Meng er de yoghurt en de olijfolie goed onder. Verdeel in 3 porties.
-
Maak de rode dipsaus: voeg de gedroogde tomaten en het paprikapoeder toe aan 1 portie van de notenyoghurt en mix fijn. Kruid met peper en zout. Doe in een kommetje. Bestrooi met paprikapoeder.
-
Maak de groene dipsaus: snipper het bieslook fijn en hou een beetje opzij voor de afwerking. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en meng samen met het bieslook en het limoensap onder de tweede portie notenyoghurt. Kruid met peper en zout. Schep in een kommetje en werk af met het opzij gehouden bieslook.
-
Maak de gele dipsaus: meng het kerriepoeder, de cayennepeper en de mosterd onder de derde portie. Kruid met peper en zout. Doe in een kommetje en bestrooi met kerriepoeder.
Serveer met staafjes komkommer, wortel, rode paprika, groene selder, radijzen of blaadjes Romeinse sla. Voedingswaarde: Rode dipsaus: Energie 768 kcal - Eiwitten 19,8 g - Vetten 66,1 g - Koolhydraten 21,7 g Groene dipsaus: Energie 1.082 kcal - Eiwitten 22,9 g - Vetten 96,9 g - Koolhydraten 24,4 g Gele dipsaus: Energie 759 kcal - Eiwitten 19,7 g - Vetten 66,2 g - Koolhydraten 19,6 g