Drijvend eiland
Drijvend eiland

Drijvend eiland

40 min.
Dessert
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 227 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 34.9 g
Eiwit 7.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 1/2 L melk aan de kook met het vanillestokje, dat u eerst in de lengte doormidden hebt gespleten, en 3 eetl. suiker.

  3. Intussen splitst u de eieren: scheid eiwitten en eidooiers van elkaar. Voor dit nagerecht hebt u 4 eidooiers en 2 eiwitten nodig.

  4. Klop de 2 eiwitten tot stevige sneeuw. Strooi er al kloppend 2 eetl. suiker bij en blijf kloppen tot het eiwit nog steviger wordt.

  5. Vorm er met behulp van 2 lepels `sneeuwballen' mee, ongeveer zo groot als een kippenei (u kunt hiervoor ook een ijsschep gebruiken).

  6. Zet het vuur heel laag (zodat de melk net onder kookpunt blijft) en schep de `sneeuwballen' erin. Laat ze gedurende 30 sec. gaar worden op een zacht vuur.

  7. Draai ze na 30 sec. eens om zodat ook de andere kant gaar wordt. Pocheer de `sneeuwballen' in 2 keer, zodat ze genoeg plaats hebben.

  8. Schep de `sneeuwballen' uit de melk met een schuimspaan en laat ze uitlekken. Verwijder het vanillestokje.

  9. Klop de 4 eidooiers met 2 eetl. bloem goed los in een hoge beker. Voeg er al kloppend beetje bij beetje de melk aan toe.

  10. Giet weer in de pan en laat al roerend dikken op een zacht vuurtje. De crème is dik genoeg wanneer ze aan de lepel blijft kleven. Ze mag niet koken want dan zou ze schiften.

  11. Afwerking:
  12. Bedek de bodem van een bord of nagerechtenschaal met enkele lepels crème en schik er 2 à 'sneeuwballen' op.

  13. Lepel er wat crème over en laat afkoelen. Net voor het opdienen versiert u met wat geraspte chocolade of een beetje karamelsaus en enkele rode vruchten, naar smaak.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 1/2 L melk aan de kook met het vanillestokje, dat u eerst in de lengte doormidden hebt gespleten, en 3 eetl. suiker.

  3. Intussen splitst u de eieren: scheid eiwitten en eidooiers van elkaar. Voor dit nagerecht hebt u 4 eidooiers en 2 eiwitten nodig.

  4. Klop de 2 eiwitten tot stevige sneeuw. Strooi er al kloppend 2 eetl. suiker bij en blijf kloppen tot het eiwit nog steviger wordt.

  5. Vorm er met behulp van 2 lepels `sneeuwballen' mee, ongeveer zo groot als een kippenei (u kunt hiervoor ook een ijsschep gebruiken).

  6. Zet het vuur heel laag (zodat de melk net onder kookpunt blijft) en schep de `sneeuwballen' erin. Laat ze gedurende 30 sec. gaar worden op een zacht vuur.

  7. Draai ze na 30 sec. eens om zodat ook de andere kant gaar wordt. Pocheer de `sneeuwballen' in 2 keer, zodat ze genoeg plaats hebben.

  8. Schep de `sneeuwballen' uit de melk met een schuimspaan en laat ze uitlekken. Verwijder het vanillestokje.

  9. Klop de 4 eidooiers met 2 eetl. bloem goed los in een hoge beker. Voeg er al kloppend beetje bij beetje de melk aan toe.

  10. Giet weer in de pan en laat al roerend dikken op een zacht vuurtje. De crème is dik genoeg wanneer ze aan de lepel blijft kleven. Ze mag niet koken want dan zou ze schiften.

  11. Afwerking:
  12. Bedek de bodem van een bord of nagerechtenschaal met enkele lepels crème en schik er 2 à 'sneeuwballen' op.

  13. Lepel er wat crème over en laat afkoelen. Net voor het opdienen versiert u met wat geraspte chocolade of een beetje karamelsaus en enkele rode vruchten, naar smaak.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 227 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 34.9 g
Eiwit 7.7 g

Bekijk het recept digitaal