Dunne lende met blackwellsaus gebakken aardappelen en groene groenten
Dunne lende met blackwellsaus gebakken aardappelen en groene groenten

Dunne lende met blackwellsaus gebakken aardappelen en groene groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 15.6 g
Koolhydraat 51.1 g
Suiker 8.9 g
Vezel 9 g
Eiwit 44.4 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  4. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen en snij in 2.

  5. Bereiding:
  6. (25min)

  7. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe. Giet af.

  8. Smelt intussen 2 eetl. boter in een hoge braadpan en bak de aardappelpartjes met het knoflook en de sjalotten ± 10 min.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de dunne lende 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de groenten onder de aardappelen en laat nog even mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

  11. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de room in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Breng aan de kook en laat wat inkoken. Voeg de pickles toe en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij het vlees in reepjes en verdeel over de borden. Schep er de gebakken aardappelen en de groenten bij. Lepel er de blackwellsaus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  4. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen en snij in 2.

  5. Bereiding:
  6. (25min)

  7. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe. Giet af.

  8. Smelt intussen 2 eetl. boter in een hoge braadpan en bak de aardappelpartjes met het knoflook en de sjalotten ± 10 min.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de dunne lende 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de groenten onder de aardappelen en laat nog even mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

  11. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de room in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Breng aan de kook en laat wat inkoken. Voeg de pickles toe en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij het vlees in reepjes en verdeel over de borden. Schep er de gebakken aardappelen en de groenten bij. Lepel er de blackwellsaus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 15.6 g
Koolhydraat 51.1 g
Suiker 8.9 g
Vezel 9 g
Eiwit 44.4 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Château Côtes de Blaignan A.O.P. Médoc Cru Bourgeois

Bekijk het recept digitaal