Duo van pinsa met portobello en scampi's
Duo van pinsa met portobello en scampi's

Duo van pinsa met portobello en scampi's

Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 9.3 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 37.1 g
Suiker 3.5 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 12.3 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's volledig ontdooien. Pel ze en dep droog.

  4. Snij de mozzarella in stukjes.

  5. Snij de portobello in plakken.

  6. Pers het knoflook fijn.

  7. Snipper de dille fijn.

  8. Maak lange, brede slierten van de ongeschilde courgette met een dunschiller.

  9. Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers hem

  10. Bereiding:
  11. Meng de citroenzeste met 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. citroensap, de helft van de dille, het knoflook, peper en zout. Leg er de scampi's in en laat 15 min. marineren. Prik ze vervolgens op 2 brochettestokjes. Bak 1 min. aan elke kant op de barbecue.

  12. Verdeel intussen 5 eetl. kerstomatensalsa over elke deegbodem.

  13. Verdeel de plakjes portobello en de mozzarella over deegbodem. Kruid met peper en wat grof zeezout.

  14. Verdeel de courgettelinten over het andere deeg en kruid met peper en zout.

  15. Zet de deegbodems op het barbecuerooster en laat 5 min. bakken.

  16. Werk de pinsa met portobello af met de coppa, de rucola en 1 eetl. olijfolie.

  17. Werk de andere pinsa af met de scampi's en de rest van de dille.

  18. Afwerking:
  19. Snij elke pinsa in 10 stukken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's volledig ontdooien. Pel ze en dep droog.

  4. Snij de mozzarella in stukjes.

  5. Snij de portobello in plakken.

  6. Pers het knoflook fijn.

  7. Snipper de dille fijn.

  8. Maak lange, brede slierten van de ongeschilde courgette met een dunschiller.

  9. Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers hem

  10. Bereiding:
  11. Meng de citroenzeste met 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. citroensap, de helft van de dille, het knoflook, peper en zout. Leg er de scampi's in en laat 15 min. marineren. Prik ze vervolgens op 2 brochettestokjes. Bak 1 min. aan elke kant op de barbecue.

  12. Verdeel intussen 5 eetl. kerstomatensalsa over elke deegbodem.

  13. Verdeel de plakjes portobello en de mozzarella over deegbodem. Kruid met peper en wat grof zeezout.

  14. Verdeel de courgettelinten over het andere deeg en kruid met peper en zout.

  15. Zet de deegbodems op het barbecuerooster en laat 5 min. bakken.

  16. Werk de pinsa met portobello af met de coppa, de rucola en 1 eetl. olijfolie.

  17. Werk de andere pinsa af met de scampi's en de rest van de dille.

  18. Afwerking:
  19. Snij elke pinsa in 10 stukken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 9.3 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 37.1 g
Suiker 3.5 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 12.3 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Boon Oude Geuze Black Label Edition N°6 Geuze Wijn Les Terrasses de Tamary A.O.P. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal