Empanada met mozzarella en tomaat
Empanada met mozzarella en tomaat

Empanada met mozzarella en tomaat

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 222 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 14.3 g
Eiwit 7.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tomaten in 2, verwijder de pitjes en snij elke helft in 4 stukjes.

  4. Snij de mozzarella in stukjes.

  5. Snipper het verse basilicum fijn

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Steek met een glas 12 rondjes uit de vellen bladerdeeg. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  9. Meng het verse basilicum met de tomaten en de mozzarella. Kruid goed met peper en zout en meng er de olijfolie onder.

  10. Verdeel de mengeling over 1 helft van de bladerdeegrondjes en blijf een beetje van de rand. Vouw dicht en duw de randen goed aan met een vork, zodat de pakketjes gesloten zijn.

  11. Klop het ei los en smeer er het bladerdeeg mee in. Bestrooi met het gedroogde basilicum.

  12. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tomaten in 2, verwijder de pitjes en snij elke helft in 4 stukjes.

  4. Snij de mozzarella in stukjes.

  5. Snipper het verse basilicum fijn

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Steek met een glas 12 rondjes uit de vellen bladerdeeg. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  9. Meng het verse basilicum met de tomaten en de mozzarella. Kruid goed met peper en zout en meng er de olijfolie onder.

  10. Verdeel de mengeling over 1 helft van de bladerdeegrondjes en blijf een beetje van de rand. Vouw dicht en duw de randen goed aan met een vork, zodat de pakketjes gesloten zijn.

  11. Klop het ei los en smeer er het bladerdeeg mee in. Bestrooi met het gedroogde basilicum.

  12. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 222 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 14.3 g
Eiwit 7.5 g

Bekijk het recept digitaal