Empanadas met champignons en tonijn
Empanadas met champignons en tonijn

Empanadas met champignons en tonijn

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij met een glas 12 rondjes uit 2 vellen bladerdeeg. Stoof 250 g fijngesnipperde champignons met wat peper, zout, 1 koffiel. tijm en een beetje pilipili ± 8 min. in een kookpot.

  3. Meng er 1/2 plantje fijngesnipperde platte peterselie onder en laat nog 2 min. stoven.

  4. Haal van het vuur en meng er 160 g fijngeprakte tonijn onder. Verdeel de tonijnmengeling over 1 helft van het bladerdeeg en vouw dicht.

  5. Druk de uiteinden aan met een vork.

  6. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met 1 losgeklopt ei en strooi er gedroogde tijm over. Zet ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij met een glas 12 rondjes uit 2 vellen bladerdeeg. Stoof 250 g fijngesnipperde champignons met wat peper, zout, 1 koffiel. tijm en een beetje pilipili ± 8 min. in een kookpot.

  3. Meng er 1/2 plantje fijngesnipperde platte peterselie onder en laat nog 2 min. stoven.

  4. Haal van het vuur en meng er 160 g fijngeprakte tonijn onder. Verdeel de tonijnmengeling over 1 helft van het bladerdeeg en vouw dicht.

  5. Druk de uiteinden aan met een vork.

  6. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met 1 losgeklopt ei en strooi er gedroogde tijm over. Zet ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Bekijk het recept digitaal