Empanada's met zalm en pittige korianderdip
Empanada's met zalm en pittige korianderdip

Empanada's met zalm en pittige korianderdip

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 638 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 70.1 g
Eiwit 17.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pel de teentjes knoflook.

  4. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit het groene pepertje en snij in stukjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Prak de uitgelekte zalm fijn met een vork.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Smelt de boter in een steelpannetje op een heel zacht vuur (laat niet pruttelen).

  10. Doe de glutenvrije bloem en een snuifje zout in een mengkom.

  11. Voeg de gesmolten boter beetje bij beetje toe en klop met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg.

  12. Voeg 1/2 dl water toe en klop snel verder. Voeg eventueel nog wat water toe.

  13. Haal het deeg uit de mengkom en kneed nog 5 min. met de hand.

  14. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg dun uit. Steek er 8 rondjes (Ø ± 10 cm) uit met een metalen ring of een breed glas.

  15. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof 1/3 van de lente-uitjes glazig.

  16. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat 5 min. stoven. Kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.

  17. Verdeel de paprikareepjes over de rondjes deeg tot op 1 cm van de randen.

  18. Verdeel er wat stukjes zalm over en vouw dicht.

  19. Duw lichtjes met een vork op de randen.

  20. Klop het ei los en bestrijk er de empanada's mee. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  21. Doe de blaadjes koriander, de teentjes knoflook, het groene pepertje, de rest van de lente-uitjes en het limoensap in een hoge maatbeker.

  22. Mix alles fijn. Meng er het yoghurtalternatief onder en kruid naar smaak met zout.

  23. Dek af en zet koel weg tot gebruik.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pel de teentjes knoflook.

  4. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit het groene pepertje en snij in stukjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Prak de uitgelekte zalm fijn met een vork.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Smelt de boter in een steelpannetje op een heel zacht vuur (laat niet pruttelen).

  10. Doe de glutenvrije bloem en een snuifje zout in een mengkom.

  11. Voeg de gesmolten boter beetje bij beetje toe en klop met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg.

  12. Voeg 1/2 dl water toe en klop snel verder. Voeg eventueel nog wat water toe.

  13. Haal het deeg uit de mengkom en kneed nog 5 min. met de hand.

  14. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg dun uit. Steek er 8 rondjes (Ø ± 10 cm) uit met een metalen ring of een breed glas.

  15. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof 1/3 van de lente-uitjes glazig.

  16. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat 5 min. stoven. Kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.

  17. Verdeel de paprikareepjes over de rondjes deeg tot op 1 cm van de randen.

  18. Verdeel er wat stukjes zalm over en vouw dicht.

  19. Duw lichtjes met een vork op de randen.

  20. Klop het ei los en bestrijk er de empanada's mee. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  21. Doe de blaadjes koriander, de teentjes knoflook, het groene pepertje, de rest van de lente-uitjes en het limoensap in een hoge maatbeker.

  22. Mix alles fijn. Meng er het yoghurtalternatief onder en kruid naar smaak met zout.

  23. Dek af en zet koel weg tot gebruik.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 638 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 70.1 g
Eiwit 17.6 g

Bekijk het recept digitaal