Espresso-chocoladecake met hazelnoten
Espresso-chocoladecake met hazelnoten

Espresso-chocoladecake met hazelnoten

Dessert
9 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 404 kcal
Vet 24.6 g
Koolhydraat 39.7 g
Eiwit 5.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + afkoelen)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de hazelnoten op een bakplaat en zet 5 à 6 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen. Leg de nootjes in een keukenhanddoek en rol ermee zodat de velletjes achterblijven en de nootjes mooi licht geroosterd zijn.

  4. Hak de noten daarna grof.

  5. Bereiding:
  6. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C.

  7. Smelt de boter samen met 1 eetl. water en de rietsuiker in een steelpannetje op een zacht vuurtje.

  8. Voeg de chocolade toe aan het hete mengsel en roer tot hij helemaal gesmolten is.

  9. Roer er ook de gehakte hazelnoten en de espresso onder.

  10. Scheid het eiwit van het eigeel en meng het eigeel onder het chocolademengsel.

  11. Voeg een snufje zout aan het eiwit toe en klop op tot stijve pieken. Schep voorzichtig onder het mengsel.

  12. Giet het beslag in een springvorm (Ø 26 cm) en zet 1 u. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + afkoelen)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de hazelnoten op een bakplaat en zet 5 à 6 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen. Leg de nootjes in een keukenhanddoek en rol ermee zodat de velletjes achterblijven en de nootjes mooi licht geroosterd zijn.

  4. Hak de noten daarna grof.

  5. Bereiding:
  6. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C.

  7. Smelt de boter samen met 1 eetl. water en de rietsuiker in een steelpannetje op een zacht vuurtje.

  8. Voeg de chocolade toe aan het hete mengsel en roer tot hij helemaal gesmolten is.

  9. Roer er ook de gehakte hazelnoten en de espresso onder.

  10. Scheid het eiwit van het eigeel en meng het eigeel onder het chocolademengsel.

  11. Voeg een snufje zout aan het eiwit toe en klop op tot stijve pieken. Schep voorzichtig onder het mengsel.

  12. Giet het beslag in een springvorm (Ø 26 cm) en zet 1 u. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 404 kcal
Vet 24.6 g
Koolhydraat 39.7 g
Eiwit 5.4 g

Bekijk het recept digitaal