- Bewaar

- Bewaar
Espresso-chocoladecake met hazelnoten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de hazelnoten op een bakplaat en zet 5 à 6 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen. Leg de nootjes in een keukenhanddoek en rol ermee zodat de velletjes achterblijven en de nootjes mooi licht geroosterd zijn.
-
Hak de noten daarna grof.
-
Bereiding:
-
Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C.
-
Smelt de boter samen met 1 eetl. water en de rietsuiker in een steelpannetje op een zacht vuurtje.
-
Voeg de chocolade toe aan het hete mengsel en roer tot hij helemaal gesmolten is.
-
Roer er ook de gehakte hazelnoten en de espresso onder.
-
Scheid het eiwit van het eigeel en meng het eigeel onder het chocolademengsel.
-
Voeg een snufje zout aan het eiwit toe en klop op tot stijve pieken. Schep voorzichtig onder het mengsel.
-
Giet het beslag in een springvorm (Ø 26 cm) en zet 1 u. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de hazelnoten op een bakplaat en zet 5 à 6 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen. Leg de nootjes in een keukenhanddoek en rol ermee zodat de velletjes achterblijven en de nootjes mooi licht geroosterd zijn.
-
Hak de noten daarna grof.
-
Bereiding:
-
Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C.
-
Smelt de boter samen met 1 eetl. water en de rietsuiker in een steelpannetje op een zacht vuurtje.
-
Voeg de chocolade toe aan het hete mengsel en roer tot hij helemaal gesmolten is.
-
Roer er ook de gehakte hazelnoten en de espresso onder.
-
Scheid het eiwit van het eigeel en meng het eigeel onder het chocolademengsel.
-
Voeg een snufje zout aan het eiwit toe en klop op tot stijve pieken. Schep voorzichtig onder het mengsel.
-
Giet het beslag in een springvorm (Ø 26 cm) en zet 1 u. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.