Falafel
Falafel

Falafel

20 min.
Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 26 kcal
Vet 0.7 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de koriander heel fijn en pers het knoflook.

  3. Laat de kikkererwten uitlekken.

  4. Bereiding:
  5. Mix de kikkererwten in een hoge beker (of in de blender) met de bloem, de peterselie, de koriander, het paprikapoeder en de knoflook tot een smeuïge pasta. Kruid met peper en zout. Kneed er met de handen balletjes van 2 cm doorsnede mee.

  6. Verhit de olie in een kleine pan (er moet 1 cm olie in de pan staan) en bak de balletjes 2 min. aan elke kant, of bak ze in de frituurpan (170 °C). Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Afwerking:
  8. Dien warm of koud op.

Tip

Bij een mezze met falafel hoort zeker ook een kommetje hummus

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de koriander heel fijn en pers het knoflook.

  3. Laat de kikkererwten uitlekken.

  4. Bereiding:
  5. Mix de kikkererwten in een hoge beker (of in de blender) met de bloem, de peterselie, de koriander, het paprikapoeder en de knoflook tot een smeuïge pasta. Kruid met peper en zout. Kneed er met de handen balletjes van 2 cm doorsnede mee.

  6. Verhit de olie in een kleine pan (er moet 1 cm olie in de pan staan) en bak de balletjes 2 min. aan elke kant, of bak ze in de frituurpan (170 °C). Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Afwerking:
  8. Dien warm of koud op.

Tip

Bij een mezze met falafel hoort zeker ook een kommetje hummus

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 26 kcal
Vet 0.7 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 1 g

Bekijk het recept digitaal