- Bewaar

- Bewaar
Falafel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de koriander heel fijn en pers het knoflook.
-
Laat de kikkererwten uitlekken.
-
Bereiding:
-
Mix de kikkererwten in een hoge beker (of in de blender) met de bloem, de peterselie, de koriander, het paprikapoeder en de knoflook tot een smeuïge pasta. Kruid met peper en zout. Kneed er met de handen balletjes van 2 cm doorsnede mee.
-
Verhit de olie in een kleine pan (er moet 1 cm olie in de pan staan) en bak de balletjes 2 min. aan elke kant, of bak ze in de frituurpan (170 °C). Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Dien warm of koud op.
Bij een mezze met falafel hoort zeker ook een kommetje hummus
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de koriander heel fijn en pers het knoflook.
-
Laat de kikkererwten uitlekken.
-
Bereiding:
-
Mix de kikkererwten in een hoge beker (of in de blender) met de bloem, de peterselie, de koriander, het paprikapoeder en de knoflook tot een smeuïge pasta. Kruid met peper en zout. Kneed er met de handen balletjes van 2 cm doorsnede mee.
-
Verhit de olie in een kleine pan (er moet 1 cm olie in de pan staan) en bak de balletjes 2 min. aan elke kant, of bak ze in de frituurpan (170 °C). Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Dien warm of koud op.
Bij een mezze met falafel hoort zeker ook een kommetje hummus