Flensjes van courgette en parmezaan
Flensjes van courgette en parmezaan

Flensjes van courgette en parmezaan

30 min.
Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 56 kcal
Vet 3.4 g
Koolhydraat 4.3 g
Eiwit 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Rasp de ongeschilde courgettes en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.

  3. Snipper de lente-uitjes en de dille fijn.

  4. Rasp de parmezaan en klop het ei los.

  5. Meng alle ingrediënten behalve de olijfolie onder elkaar. Kruid met peper en zout.

  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Maak minipannenkoekjes met telkens 1 eetl. beslag en druk even aan.

  7. Bak 3 min. aan elke kant, haal uit de pan en hou warm. Voeg telkens 1 eetl. olijfolie toe tot al het beslag op is.

Tip

In plaats van parmezaan kan u ook verkruimelde feta toevoegen aan het beslag. Dat is ook heel lekker in de courgettebeignets.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Rasp de ongeschilde courgettes en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.

  3. Snipper de lente-uitjes en de dille fijn.

  4. Rasp de parmezaan en klop het ei los.

  5. Meng alle ingrediënten behalve de olijfolie onder elkaar. Kruid met peper en zout.

  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Maak minipannenkoekjes met telkens 1 eetl. beslag en druk even aan.

  7. Bak 3 min. aan elke kant, haal uit de pan en hou warm. Voeg telkens 1 eetl. olijfolie toe tot al het beslag op is.

Tip

In plaats van parmezaan kan u ook verkruimelde feta toevoegen aan het beslag. Dat is ook heel lekker in de courgettebeignets.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 56 kcal
Vet 3.4 g
Koolhydraat 4.3 g
Eiwit 2.1 g

Bekijk het recept digitaal