- Bewaar

- Bewaar
Frambozenclafoutis met amandelen
Onze drankensuggesties
Bier Sloeber
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit). Snij doormidden en pers 1/2 citroen.
-
Laat de frambozen ontdooien in een zeef en vang het sap op.
-
Doe de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, bestrooi met 1 koffiel. rietsuiker en bak goudbruin.
-
Schil de appelen en rasp grof. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen.
-
Wrijf een ovenschotel in met 1 eetl. olijfolie.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren samen met 100 g rietsuiker en de vanillesuiker tot een witte schuimige massa.
-
Roer er de zelfrijzende bloem, de citroenzeste en eetl. olijfolie onder.
-
Leng aan met de room, het bier en het frambozensap. Roer alles goed.
-
Meng met de geraspte appelen, het amandelpoeder en de helft van de uitgelekte frambozen.
-
Giet alles in de ovenschotel en bestrooi met de rest van de frambozen. Zet 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Bestrooi net voor het opdienen met de gekaramelliseerde amandelschilfers en garneer met de blaadjes munt.
Onze drankensuggesties
Bier Sloeber
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit). Snij doormidden en pers 1/2 citroen.
-
Laat de frambozen ontdooien in een zeef en vang het sap op.
-
Doe de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, bestrooi met 1 koffiel. rietsuiker en bak goudbruin.
-
Schil de appelen en rasp grof. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen.
-
Wrijf een ovenschotel in met 1 eetl. olijfolie.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren samen met 100 g rietsuiker en de vanillesuiker tot een witte schuimige massa.
-
Roer er de zelfrijzende bloem, de citroenzeste en eetl. olijfolie onder.
-
Leng aan met de room, het bier en het frambozensap. Roer alles goed.
-
Meng met de geraspte appelen, het amandelpoeder en de helft van de uitgelekte frambozen.
-
Giet alles in de ovenschotel en bestrooi met de rest van de frambozen. Zet 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Bestrooi net voor het opdienen met de gekaramelliseerde amandelschilfers en garneer met de blaadjes munt.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Sloeber