Frambozenclafoutis met amandelen
Frambozenclafoutis met amandelen

Frambozenclafoutis met amandelen

1 u. 5 min.
Tussendoortje
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 585 kcal
Vet 35.7 g
Koolhydraat 46.8 g
Eiwit 16.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de citroen (niet het wit). Snij doormidden en pers 1/2 citroen.

  3. Laat de frambozen ontdooien in een zeef en vang het sap op.

  4. Doe de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, bestrooi met 1 koffiel. rietsuiker en bak goudbruin.

  5. Schil de appelen en rasp grof. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen.

  6. Wrijf een ovenschotel in met 1 eetl. olijfolie.

  7. Bereiding:
  8. Klop de eieren samen met 100 g rietsuiker en de vanillesuiker tot een witte schuimige massa.

  9. Roer er de zelfrijzende bloem, de citroenzeste en eetl. olijfolie onder.

  10. Leng aan met de room, het bier en het frambozensap. Roer alles goed.

  11. Meng met de geraspte appelen, het amandelpoeder en de helft van de uitgelekte frambozen.

  12. Giet alles in de ovenschotel en bestrooi met de rest van de frambozen. Zet 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi net voor het opdienen met de gekaramelliseerde amandelschilfers en garneer met de blaadjes munt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de citroen (niet het wit). Snij doormidden en pers 1/2 citroen.

  3. Laat de frambozen ontdooien in een zeef en vang het sap op.

  4. Doe de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, bestrooi met 1 koffiel. rietsuiker en bak goudbruin.

  5. Schil de appelen en rasp grof. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen.

  6. Wrijf een ovenschotel in met 1 eetl. olijfolie.

  7. Bereiding:
  8. Klop de eieren samen met 100 g rietsuiker en de vanillesuiker tot een witte schuimige massa.

  9. Roer er de zelfrijzende bloem, de citroenzeste en eetl. olijfolie onder.

  10. Leng aan met de room, het bier en het frambozensap. Roer alles goed.

  11. Meng met de geraspte appelen, het amandelpoeder en de helft van de uitgelekte frambozen.

  12. Giet alles in de ovenschotel en bestrooi met de rest van de frambozen. Zet 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi net voor het opdienen met de gekaramelliseerde amandelschilfers en garneer met de blaadjes munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 585 kcal
Vet 35.7 g
Koolhydraat 46.8 g
Eiwit 16.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Sloeber

Bekijk het recept digitaal