Frambozentaart met kokos-vanillevulling
Frambozentaart met kokos-vanillevulling

Frambozentaart met kokos-vanillevulling

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 496 kcal
Vet 38.2 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraat 27.9 g
Suiker 23.8 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 8.3 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Ontpit de dadels en mix samen met de hazelnoten en het zout tot een kruimelig deeg in de keukenrobot. Voeg eventueel 1 à 2 eetl. water toe als het deeg te vast is.

  3. Bekleed een springvorm met bakpapier. Verdeel het deeg over de springvorm en druk goed aan. Laat het deeg ± 5 min. opstijven in de koelkast.

  4. Laat intussen de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  5. Klop de kokosmelk samen met het vanillearoma en de agavesiroop tot een luchtig geheel met de kloppers van de mixer.

  6. Verwarm enkele eetlepels water in een steelpan en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer tot ze volledig zijn opgelost. Meng het gelatinemengsel onder de kokosmelk.

  7. Verdeel het kokosmengsel over de deegbodem. Laat de taart enkele uren opstijven in de koelkast.

  8. Afwerking:
  9. Versier de taart met de frambozen.

Tip

U kan deze taart ook invriezen na stap 6. Op het moment zelf laat u ze ontdooien en voegt u de frambozen toe.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Ontpit de dadels en mix samen met de hazelnoten en het zout tot een kruimelig deeg in de keukenrobot. Voeg eventueel 1 à 2 eetl. water toe als het deeg te vast is.

  3. Bekleed een springvorm met bakpapier. Verdeel het deeg over de springvorm en druk goed aan. Laat het deeg ± 5 min. opstijven in de koelkast.

  4. Laat intussen de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  5. Klop de kokosmelk samen met het vanillearoma en de agavesiroop tot een luchtig geheel met de kloppers van de mixer.

  6. Verwarm enkele eetlepels water in een steelpan en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer tot ze volledig zijn opgelost. Meng het gelatinemengsel onder de kokosmelk.

  7. Verdeel het kokosmengsel over de deegbodem. Laat de taart enkele uren opstijven in de koelkast.

  8. Afwerking:
  9. Versier de taart met de frambozen.

Tip

U kan deze taart ook invriezen na stap 6. Op het moment zelf laat u ze ontdooien en voegt u de frambozen toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 496 kcal
Vet 38.2 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraat 27.9 g
Suiker 23.8 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 8.3 g
Zout 0.6 g

Bekijk het recept digitaal