Frisse tortilla's met kip en avocado
Frisse tortilla's met kip en avocado

Frisse tortilla's met kip en avocado

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 341 kcal
Vet 3.9 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 4.9 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 3.2 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de kipfilet in stukjes, meng met de arachideolie en de cajunkruiden en laat even marineren in de koelkast.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Snij de lente-uitjes doormidden.

  6. Spoel de maïs onder koud water en giet af.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  9. Mix het vruchtvlees van een avocado in een blender. Doe de andere ingrediënten voor de dressing erbij en mix glad.

  10. Verhit olijfolie in een wok en roerbak de paprika, de maïs en de kipfilet 6 min.

  11. Maak de tortilla's even nat onder de kraan en leg ze 30 sec. in de voorverwarmde oven zodat ze zacht en plooibaar zijn.

  12. Bestrijk elke tortilla met de barbecuesaus en verdeel er 1 grote eetl. kip en de groenten over. Besprenkel met de dressing en werk af met de lente-ui.

  13. Vouw de tortilla onderaan een stukje om en rol strak dicht.

Tip

Serveer met een frisse Tripel Lefort.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de kipfilet in stukjes, meng met de arachideolie en de cajunkruiden en laat even marineren in de koelkast.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Snij de lente-uitjes doormidden.

  6. Spoel de maïs onder koud water en giet af.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  9. Mix het vruchtvlees van een avocado in een blender. Doe de andere ingrediënten voor de dressing erbij en mix glad.

  10. Verhit olijfolie in een wok en roerbak de paprika, de maïs en de kipfilet 6 min.

  11. Maak de tortilla's even nat onder de kraan en leg ze 30 sec. in de voorverwarmde oven zodat ze zacht en plooibaar zijn.

  12. Bestrijk elke tortilla met de barbecuesaus en verdeel er 1 grote eetl. kip en de groenten over. Besprenkel met de dressing en werk af met de lente-ui.

  13. Vouw de tortilla onderaan een stukje om en rol strak dicht.

Tip

Serveer met een frisse Tripel Lefort.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 341 kcal
Vet 3.9 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 4.9 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 3.2 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal