- Bewaar

- Bewaar
Fruitige wok met kalkoensneden en oosters sausje
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Les Sarmentelles 'Vieilles Vignes' A.O.P. Beaujolais Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de kalkoensneden in blokjes.
-
Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn. Hou het wit en het groen apart.
-
Schil de ananas en snij in de lengte in 4. Verwijder de harde kern en snij in blokjes.
-
Pers het knoflook.
-
Meng de ketchup met 2 eetl. water, de wittewijnazijn en de ahornsiroop.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een (wok)pan. Roerbak het wit van de lenteui en het knoflook 2 min. Voeg de kalkoenblokjes toe en roerbak nog 5 min. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Haal uit de wok.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de (wok)pan en roerbak de paprikareepjes, de peultjes en de ananas 5 min. Voeg de kalkoenblokjes en de ketchupsaus toe en laat nog 2 min. opwarmen.
-
Afwerking:
-
Schep de rijst in diepe borden en verdeel er de wokmengeling over. Bestrooi met het groen van de lente-uitjes.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Les Sarmentelles 'Vieilles Vignes' A.O.P. Beaujolais Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de kalkoensneden in blokjes.
-
Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn. Hou het wit en het groen apart.
-
Schil de ananas en snij in de lengte in 4. Verwijder de harde kern en snij in blokjes.
-
Pers het knoflook.
-
Meng de ketchup met 2 eetl. water, de wittewijnazijn en de ahornsiroop.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een (wok)pan. Roerbak het wit van de lenteui en het knoflook 2 min. Voeg de kalkoenblokjes toe en roerbak nog 5 min. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Haal uit de wok.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de (wok)pan en roerbak de paprikareepjes, de peultjes en de ananas 5 min. Voeg de kalkoenblokjes en de ketchupsaus toe en laat nog 2 min. opwarmen.
-
Afwerking:
-
Schep de rijst in diepe borden en verdeel er de wokmengeling over. Bestrooi met het groen van de lente-uitjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Les Sarmentelles 'Vieilles Vignes' A.O.P. Beaujolais Villages