Fruitige wok met kalkoensneden en oosters sausje
Fruitige wok met kalkoensneden en oosters sausje

Fruitige wok met kalkoensneden en oosters sausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 7.4 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 75.4 g
Suiker 18.6 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 46.5 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de kalkoensneden in blokjes.

  4. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn. Hou het wit en het groen apart.

  6. Schil de ananas en snij in de lengte in 4. Verwijder de harde kern en snij in blokjes.

  7. Pers het knoflook.

  8. Meng de ketchup met 2 eetl. water, de wittewijnazijn en de ahornsiroop.

  9. Bereiding:
  10. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  11. Verhit 1 eetl. rijstolie in een (wok)pan. Roerbak het wit van de lenteui en het knoflook 2 min. Voeg de kalkoenblokjes toe en roerbak nog 5 min. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Haal uit de wok.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de (wok)pan en roerbak de paprikareepjes, de peultjes en de ananas 5 min. Voeg de kalkoenblokjes en de ketchupsaus toe en laat nog 2 min. opwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Schep de rijst in diepe borden en verdeel er de wokmengeling over. Bestrooi met het groen van de lente-uitjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de kalkoensneden in blokjes.

  4. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn. Hou het wit en het groen apart.

  6. Schil de ananas en snij in de lengte in 4. Verwijder de harde kern en snij in blokjes.

  7. Pers het knoflook.

  8. Meng de ketchup met 2 eetl. water, de wittewijnazijn en de ahornsiroop.

  9. Bereiding:
  10. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  11. Verhit 1 eetl. rijstolie in een (wok)pan. Roerbak het wit van de lenteui en het knoflook 2 min. Voeg de kalkoenblokjes toe en roerbak nog 5 min. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Haal uit de wok.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de (wok)pan en roerbak de paprikareepjes, de peultjes en de ananas 5 min. Voeg de kalkoenblokjes en de ketchupsaus toe en laat nog 2 min. opwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Schep de rijst in diepe borden en verdeel er de wokmengeling over. Bestrooi met het groen van de lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 7.4 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 75.4 g
Suiker 18.6 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 46.5 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Les Sarmentelles 'Vieilles Vignes' A.O.P. Beaujolais Villages

Bekijk het recept digitaal