Gamba op een torentje van avocado, venkel en pompelmoes
Gamba op een torentje van avocado, venkel en pompelmoes

Gamba op een torentje van avocado, venkel en pompelmoes

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 385 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 7.7 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 19.9 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gamba's volledig ontdooien. Dep droog.

  3. Snij de limoen in 8 partjes.

  4. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  5. Verwijder de pit uit de avocado's en snij in kleine blokjes.

  6. Snij de venkel in dunne reepjes.

  7. Knip de waterkers los.

  8. Bereiding:
  9. Verhit een grillpan, zonder vetstof. Bak de gamba's 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper, zeezout en de Provençaalse kruiden.

  10. Maak de saus: meng 2 eetl. cocktailsaus met 3 eetl. koud water.

  11. Maak de torentjes (dat gaat makkelijk met een serveerring): maak onderaan een laagje avocado. Lepel er een laagje pompelmoes over en eindig met de venkel.

  12. Verdeel de gamba's over de torentjes en werk af met wat waterkers. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout.

  13. Afwerking:
  14. Lepel een beetje saus rond de torentjes en serveer er een limoenpartje bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gamba's volledig ontdooien. Dep droog.

  3. Snij de limoen in 8 partjes.

  4. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  5. Verwijder de pit uit de avocado's en snij in kleine blokjes.

  6. Snij de venkel in dunne reepjes.

  7. Knip de waterkers los.

  8. Bereiding:
  9. Verhit een grillpan, zonder vetstof. Bak de gamba's 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper, zeezout en de Provençaalse kruiden.

  10. Maak de saus: meng 2 eetl. cocktailsaus met 3 eetl. koud water.

  11. Maak de torentjes (dat gaat makkelijk met een serveerring): maak onderaan een laagje avocado. Lepel er een laagje pompelmoes over en eindig met de venkel.

  12. Verdeel de gamba's over de torentjes en werk af met wat waterkers. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout.

  13. Afwerking:
  14. Lepel een beetje saus rond de torentjes en serveer er een limoenpartje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 385 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 7.7 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 19.9 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal