Gebakken ananas met rumsaus
Gebakken ananas met rumsaus

Gebakken ananas met rumsaus

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 262 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 37.4 g
Eiwit 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de ananas en snij in schijven van 1 cm dik. Verwijder de harde kern uit elke schijf.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een pan en bak daarin lichtjes de ananasschijven.

  5. Voeg de honing toe en laat volledig uitsmelten in de pan zodat de ananasschijven lichtjes bruin kleuren (let op voor aanbakken).

  6. Giet er het sinaasappelsap en de rum bij en laat de saus wat inkoken. Haal de ananasschijven uit de pan en bind de saus indien nodig heel lichtjes met instantsausbinder.

  7. Afwerking:
  8. Giet een spiegeltje lauwwarme saus op een bord. Leg een schijf ananas in het midden. Schep daarop een bolletje vanilleroomijs en versier met een blaadje citroenmelisse. Bestrooi het bord met wat bloemsuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de ananas en snij in schijven van 1 cm dik. Verwijder de harde kern uit elke schijf.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een pan en bak daarin lichtjes de ananasschijven.

  5. Voeg de honing toe en laat volledig uitsmelten in de pan zodat de ananasschijven lichtjes bruin kleuren (let op voor aanbakken).

  6. Giet er het sinaasappelsap en de rum bij en laat de saus wat inkoken. Haal de ananasschijven uit de pan en bind de saus indien nodig heel lichtjes met instantsausbinder.

  7. Afwerking:
  8. Giet een spiegeltje lauwwarme saus op een bord. Leg een schijf ananas in het midden. Schep daarop een bolletje vanilleroomijs en versier met een blaadje citroenmelisse. Bestrooi het bord met wat bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 262 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 37.4 g
Eiwit 2.6 g

Bekijk het recept digitaal