Gebakken eendenborst met fruitige pompoenschotel
Gebakken eendenborst met fruitige pompoenschotel

Gebakken eendenborst met fruitige pompoenschotel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 4.2 g
Koolhydraat 22.3 g
Eiwit 44.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Schil de appelen en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Maak kleine inkepingen in het vet van de eendenborstfilets (in de vorm van een ruitjespatroon).

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verdeel de druiven en de pompoen- en appelblokjes over een ovenschaal. Bestrooi met de suiker en overgiet met de witte wijn. Leg er de laurierblaadjes bij en kruid met peper en zout. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit ondertussen een pan met dikke bodem. Bak de eendenborstfilets 10 min. op de velkant, zonder vetstof. Giet het overtollige vet weg. Kruid de filets met peper, zout en de gedroogde rozemarijn. Draai ze om en laat nog 6 min. Bakken op een matig vuur.

  10. Afwerking:
  11. Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes. Serveer met de fruitige pompoenschotel en aardappelgratin.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Schil de appelen en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Maak kleine inkepingen in het vet van de eendenborstfilets (in de vorm van een ruitjespatroon).

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verdeel de druiven en de pompoen- en appelblokjes over een ovenschaal. Bestrooi met de suiker en overgiet met de witte wijn. Leg er de laurierblaadjes bij en kruid met peper en zout. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit ondertussen een pan met dikke bodem. Bak de eendenborstfilets 10 min. op de velkant, zonder vetstof. Giet het overtollige vet weg. Kruid de filets met peper, zout en de gedroogde rozemarijn. Draai ze om en laat nog 6 min. Bakken op een matig vuur.

  10. Afwerking:
  11. Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes. Serveer met de fruitige pompoenschotel en aardappelgratin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 4.2 g
Koolhydraat 22.3 g
Eiwit 44.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Rosso Conero D.O.C. San Giorgio Umani Ronchi Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal