- Bewaar

- Bewaar
Gebakken eendenborst met fruitige pompoenschotel
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Rosso Conero D.O.C. San Giorgio Umani Ronchi Marche - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes van 1 cm.
-
Schil de appelen en snij in blokjes van 1 cm.
-
Maak kleine inkepingen in het vet van de eendenborstfilets (in de vorm van een ruitjespatroon).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel de druiven en de pompoen- en appelblokjes over een ovenschaal. Bestrooi met de suiker en overgiet met de witte wijn. Leg er de laurierblaadjes bij en kruid met peper en zout. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen een pan met dikke bodem. Bak de eendenborstfilets 10 min. op de velkant, zonder vetstof. Giet het overtollige vet weg. Kruid de filets met peper, zout en de gedroogde rozemarijn. Draai ze om en laat nog 6 min. Bakken op een matig vuur.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes. Serveer met de fruitige pompoenschotel en aardappelgratin.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Rosso Conero D.O.C. San Giorgio Umani Ronchi Marche - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes van 1 cm.
-
Schil de appelen en snij in blokjes van 1 cm.
-
Maak kleine inkepingen in het vet van de eendenborstfilets (in de vorm van een ruitjespatroon).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel de druiven en de pompoen- en appelblokjes over een ovenschaal. Bestrooi met de suiker en overgiet met de witte wijn. Leg er de laurierblaadjes bij en kruid met peper en zout. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen een pan met dikke bodem. Bak de eendenborstfilets 10 min. op de velkant, zonder vetstof. Giet het overtollige vet weg. Kruid de filets met peper, zout en de gedroogde rozemarijn. Draai ze om en laat nog 6 min. Bakken op een matig vuur.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes. Serveer met de fruitige pompoenschotel en aardappelgratin.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Rosso Conero D.O.C. San Giorgio Umani Ronchi Marche - Italië