Gebakken rijst met groenten en kalkoenenschnitzel
Gebakken rijst met groenten en kalkoenenschnitzel

Gebakken rijst met groenten en kalkoenenschnitzel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 676 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 76.7 g
Suiker 15.2 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 31 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in reepjes.

  4. Rasp de gember.

  5. Snij de preien in fijne ringen.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de ui en de gember 1 min.

  10. Voeg de reepjes paprika en de prei toe en roerbak 5 à 7 min. verder.

  11. Voeg de rijst en de sojascheuten toe en warm 1 à 2 min. op. Besprenkel met de woksaus en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenenschnitzels 3 à 4 min. aan elke kant. Snij in reepjes.

  13. Afwerking:
  14. Werk de borden af met de fijngesnipperde koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in reepjes.

  4. Rasp de gember.

  5. Snij de preien in fijne ringen.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de ui en de gember 1 min.

  10. Voeg de reepjes paprika en de prei toe en roerbak 5 à 7 min. verder.

  11. Voeg de rijst en de sojascheuten toe en warm 1 à 2 min. op. Besprenkel met de woksaus en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenenschnitzels 3 à 4 min. aan elke kant. Snij in reepjes.

  13. Afwerking:
  14. Werk de borden af met de fijngesnipperde koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 676 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 76.7 g
Suiker 15.2 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 31 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Hardy's `Stamp of Australia' Cabernet-Merlot Australië

Bekijk het recept digitaal