- Bewaar

- Bewaar
Gebakken rijst met pompoen en boontjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking) en voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater.
-
Snij de tofu in reepjes.
-
Snipper de ui en het bieslook fijn.
-
Schil de verse pompoen en snij in blokjes van 2 cm. Stoom 5 min. boven lichtgezouten kokend water.
-
Snij de boontjes in stukken van 3 cm en stoom 8 à 10 min. tot ze nog net krokant zijn.
-
Snij de kerstomaatjes in 4.
-
Bereiding:
-
1 Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui al roerend tot hij glazig ziet. Voeg de paprikapoeder en de tofureepjes toe en roerbak gedurende 2 min.
-
2 Voeg de rijst, de boontjes, de (diepgevroren of verse) pompoenblokjes, de notenmengeling, de sojasaus en de ketjap manis toe en roerbak gedurende 3 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
3 Voeg er de kerstomaatjes aan toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijstbereiding over de borden en bestrooi met het bieslook.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking) en voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater.
-
Snij de tofu in reepjes.
-
Snipper de ui en het bieslook fijn.
-
Schil de verse pompoen en snij in blokjes van 2 cm. Stoom 5 min. boven lichtgezouten kokend water.
-
Snij de boontjes in stukken van 3 cm en stoom 8 à 10 min. tot ze nog net krokant zijn.
-
Snij de kerstomaatjes in 4.
-
Bereiding:
-
1 Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui al roerend tot hij glazig ziet. Voeg de paprikapoeder en de tofureepjes toe en roerbak gedurende 2 min.
-
2 Voeg de rijst, de boontjes, de (diepgevroren of verse) pompoenblokjes, de notenmengeling, de sojasaus en de ketjap manis toe en roerbak gedurende 3 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
3 Voeg er de kerstomaatjes aan toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijstbereiding over de borden en bestrooi met het bieslook.