Gebakken rijst met pompoen en boontjes
Gebakken rijst met pompoen en boontjes

Gebakken rijst met pompoen en boontjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 608 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 59.8 g
Eiwit 29.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking) en voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater.

  3. Snij de tofu in reepjes.

  4. Snipper de ui en het bieslook fijn.

  5. Schil de verse pompoen en snij in blokjes van 2 cm. Stoom 5 min. boven lichtgezouten kokend water.

  6. Snij de boontjes in stukken van 3 cm en stoom 8 à 10 min. tot ze nog net krokant zijn.

  7. Snij de kerstomaatjes in 4.

  8. Bereiding:
  9. 1 Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui al roerend tot hij glazig ziet. Voeg de paprikapoeder en de tofureepjes toe en roerbak gedurende 2 min.

  10. 2 Voeg de rijst, de boontjes, de (diepgevroren of verse) pompoenblokjes, de notenmengeling, de sojasaus en de ketjap manis toe en roerbak gedurende 3 min. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. 3 Voeg er de kerstomaatjes aan toe.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de rijstbereiding over de borden en bestrooi met het bieslook.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking) en voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater.

  3. Snij de tofu in reepjes.

  4. Snipper de ui en het bieslook fijn.

  5. Schil de verse pompoen en snij in blokjes van 2 cm. Stoom 5 min. boven lichtgezouten kokend water.

  6. Snij de boontjes in stukken van 3 cm en stoom 8 à 10 min. tot ze nog net krokant zijn.

  7. Snij de kerstomaatjes in 4.

  8. Bereiding:
  9. 1 Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui al roerend tot hij glazig ziet. Voeg de paprikapoeder en de tofureepjes toe en roerbak gedurende 2 min.

  10. 2 Voeg de rijst, de boontjes, de (diepgevroren of verse) pompoenblokjes, de notenmengeling, de sojasaus en de ketjap manis toe en roerbak gedurende 3 min. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. 3 Voeg er de kerstomaatjes aan toe.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de rijstbereiding over de borden en bestrooi met het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 608 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 59.8 g
Eiwit 29.9 g

Bekijk het recept digitaal