Gebakken scampi's met sojascheuten en kokosmelk
Gebakken scampi's met sojascheuten en kokosmelk

Gebakken scampi's met sojascheuten en kokosmelk

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 380 kcal
Vet 20.6 g
Koolhydraat 18.7 g
Eiwit 30.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de koriander fijn. Hou -enkele blaadjes voor de versiering.

  3. Snij de rode ui in ringen.

  4. Snij de appelen in gelijke blokjes.

  5. Rooster de cashewnoten zonder vetstof in een pan met antiaan-baklaag.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. oosterse bakolie in een wok en roerbak de diepgevroren scampi's gedurende 5 min. op een hoog vuur. Kruid naar smaak met zout en cayennepeper. Haal de scampi's uit de wok en verwijder het kookvocht.

  8. Verhit opnieuw 1 eetl. oosterse bakolie in de wok en bak de rode ui en de stukjes appel gedurende 2 min.

  9. Voeg de sojascheuten toe en roerbak gedurende 3 min.

  10. Giet er de kokosmelk en de Thai Green Curry over en laat nog 2 min. verder koken.

  11. Voeg de scampi's en de geroosterde cashewnoten toe en laat nog even mee opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met enkele blaadjes koriander en dien onmiddellijk op. Geef er Thaise rijst bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de koriander fijn. Hou -enkele blaadjes voor de versiering.

  3. Snij de rode ui in ringen.

  4. Snij de appelen in gelijke blokjes.

  5. Rooster de cashewnoten zonder vetstof in een pan met antiaan-baklaag.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. oosterse bakolie in een wok en roerbak de diepgevroren scampi's gedurende 5 min. op een hoog vuur. Kruid naar smaak met zout en cayennepeper. Haal de scampi's uit de wok en verwijder het kookvocht.

  8. Verhit opnieuw 1 eetl. oosterse bakolie in de wok en bak de rode ui en de stukjes appel gedurende 2 min.

  9. Voeg de sojascheuten toe en roerbak gedurende 3 min.

  10. Giet er de kokosmelk en de Thai Green Curry over en laat nog 2 min. verder koken.

  11. Voeg de scampi's en de geroosterde cashewnoten toe en laat nog even mee opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met enkele blaadjes koriander en dien onmiddellijk op. Geef er Thaise rijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 380 kcal
Vet 20.6 g
Koolhydraat 18.7 g
Eiwit 30.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Wijn Château de Belle-Coste Rosé A.C. Costières de Nîmes

Bekijk het recept digitaal