Gefrituurde zeetong met currytartaar
Gefrituurde zeetong met currytartaar

Gefrituurde zeetong met currytartaar

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 40 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 4.1 g
Suiker 1.5 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 13.4 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de zeetongfilet in fijne sneetjes.

  4. Snipper de halve sjalot en de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Meng de olijfolie, de eidooiers, het citroensap en peper en zout. Haal de vis erdoor en daarna door het paneermeel.

  7. Frituur de zeetong 3 min. in de friteuse op 180 °C.

  8. Voeg de sjalot, de peterselie, de rode curry en de uitgelekte kappertjes toe aan de mayonaise.

Tip

Serveer met een frisse Triple d'Anvers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de zeetongfilet in fijne sneetjes.

  4. Snipper de halve sjalot en de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Meng de olijfolie, de eidooiers, het citroensap en peper en zout. Haal de vis erdoor en daarna door het paneermeel.

  7. Frituur de zeetong 3 min. in de friteuse op 180 °C.

  8. Voeg de sjalot, de peterselie, de rode curry en de uitgelekte kappertjes toe aan de mayonaise.

Tip

Serveer met een frisse Triple d'Anvers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 40 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 4.1 g
Suiker 1.5 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 13.4 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal