Gegratineerd vispannetje met fijne groentjes
Gegratineerd vispannetje met fijne groentjes

Gegratineerd vispannetje met fijne groentjes

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 466 kcal
Vet 28 g
Koolhydraat 19.1 g
Eiwit 33.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het zalmhaasje en het kabeljauwhaasje in 4 gelijke stukken.

  4. Schil de wortel en de pastinaak en snij in de lengte in 4. Snij daarna in kleine stukjes.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Snipper de peterselie fijn (hou 4 takjes apart voor de afwerking).

  7. Dep de zeevruchtencocktail droog.

  8. Rasp de parmezaan.

  9. Bereiding:
  10. Breng de visbouillon aan de kook. Haal van het vuur, leg er de stukken vis in en dek af. Laat ± 10 min. zo staan. Schep er de vis uit en bewaar het kookvocht.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de stukjes wortel en pastinaak toe en laat 10 à 12 min. stoven.

  12. Smelt 2 eetl. boter in een steelpannetje en roer er de bloem met een klopper onder. Laat even bakken op het vuur tot u een koekjesgeur ruikt. Voeg 1,5 dl van het bewaarde kookvocht toe, roer goed en breng op smaak met het citroensap.

  13. Roer er de room en de mosterd onder. Voeg de groenten, de stukken vis en de zeevruchtencocktail toe. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.

  14. Verdeel het vispannetje over 4 schaaltjes (zorg ervoor dat er in elk schaaltje een stukje zalm en een stukje kabeljauw zit).

  15. Bestrooi met de parmezaan en zet 2 à 3 min. onder de ovengrill.

Tip

- Geef er een stukje brood bij. - U kan het vispannetje tot en met stap 4 vooraf klaarmaken. Op het moment zelf verwarmt u de bereiding voor u ze over de schaaltjes verdeelt. Daarna zet u ze ook 2 à 3 min. onder de ovengrill.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het zalmhaasje en het kabeljauwhaasje in 4 gelijke stukken.

  4. Schil de wortel en de pastinaak en snij in de lengte in 4. Snij daarna in kleine stukjes.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Snipper de peterselie fijn (hou 4 takjes apart voor de afwerking).

  7. Dep de zeevruchtencocktail droog.

  8. Rasp de parmezaan.

  9. Bereiding:
  10. Breng de visbouillon aan de kook. Haal van het vuur, leg er de stukken vis in en dek af. Laat ± 10 min. zo staan. Schep er de vis uit en bewaar het kookvocht.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de stukjes wortel en pastinaak toe en laat 10 à 12 min. stoven.

  12. Smelt 2 eetl. boter in een steelpannetje en roer er de bloem met een klopper onder. Laat even bakken op het vuur tot u een koekjesgeur ruikt. Voeg 1,5 dl van het bewaarde kookvocht toe, roer goed en breng op smaak met het citroensap.

  13. Roer er de room en de mosterd onder. Voeg de groenten, de stukken vis en de zeevruchtencocktail toe. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.

  14. Verdeel het vispannetje over 4 schaaltjes (zorg ervoor dat er in elk schaaltje een stukje zalm en een stukje kabeljauw zit).

  15. Bestrooi met de parmezaan en zet 2 à 3 min. onder de ovengrill.

Tip

- Geef er een stukje brood bij. - U kan het vispannetje tot en met stap 4 vooraf klaarmaken. Op het moment zelf verwarmt u de bereiding voor u ze over de schaaltjes verdeelt. Daarna zet u ze ook 2 à 3 min. onder de ovengrill.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 466 kcal
Vet 28 g
Koolhydraat 19.1 g
Eiwit 33.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vicaris Tripel Sterk blond bier Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Coteaux de Béziers

Bekijk het recept digitaal