- Bewaar

- Bewaar
Gegrilde fruitbrochette met marshmallow en pistache-ijs
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de ananas en de mango en snij in 8 stukken.
-
Meng de honing met de rum en verdeel over het fruit. Laat minstens 30 min. afgedekt marineren op kamertemperatuur.
-
Laat intussen 4 brochettestokjes 30 min. weken in koud water.
-
Hak de pistachenoten grof.
-
Maak de brochettes: wissel een stuk fruit telkens af met een marshmallow.
-
Smelt de chocolade in een steelpannetje au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Voeg de room toe. Meng goed door elkaar tot een gladde chocoladesaus.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
-
Klem de brochettes tussen een klemrooster. Bak tot de marshmallows lichtbruin kleuren op een matig warme barbecue.
-
Afwerking:
-
Serveer de brochette met een bolletje pistache-ijs.
-
Verdeel er al zigzaggend de chocoladesaus over en werk af met de pistachenoten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de ananas en de mango en snij in 8 stukken.
-
Meng de honing met de rum en verdeel over het fruit. Laat minstens 30 min. afgedekt marineren op kamertemperatuur.
-
Laat intussen 4 brochettestokjes 30 min. weken in koud water.
-
Hak de pistachenoten grof.
-
Maak de brochettes: wissel een stuk fruit telkens af met een marshmallow.
-
Smelt de chocolade in een steelpannetje au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Voeg de room toe. Meng goed door elkaar tot een gladde chocoladesaus.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
-
Klem de brochettes tussen een klemrooster. Bak tot de marshmallows lichtbruin kleuren op een matig warme barbecue.
-
Afwerking:
-
Serveer de brochette met een bolletje pistache-ijs.
-
Verdeel er al zigzaggend de chocoladesaus over en werk af met de pistachenoten.