Gegrilde groenten met chorizo en zalm
Gegrilde groenten met chorizo en zalm

Gegrilde groenten met chorizo en zalm

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 869 kcal
Vet 69.8 g
Koolhydraat 15.7 g
Eiwit 44.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de wortelen, de pastinaak, de raap en de koolrabi. Snij daarna in stukken van 3 cm.

  4. Snij de rode uien in de lengte in 4.

  5. Snij de chorizo in stukken van 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Doe de stukken wortel, pastinaak, raap, koolrabi en de uien in een braadslede en besprenkel met de olijfolie.

  9. Voeg de stukken chorizo en de gepelde teentjes knoflook toe en meng goed. Kruid met de rozemarijn, peper en grof zeezout.

  10. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Breng lichtgezouten water aan de kook en stoom de zalmfilets ± 8 min. gaar in een stoommandje. De gaartijd kan verschillen naargelang van de dikte van de stukken vis. Laat diepgevroren zalmfilets eerst oppervlakkig ontdooien en laat ± 15 min. gaar stomen.

  12. Roer ondertussen de mosterd onder de zure room.

  13. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  14. Haal de gegrilde groenten uit de oven en meng er de zure room en de pijnboompitten onder.

  15. Afwerking:
  16. Geef er de gestoomde zalm en amandelpuree bij.

Tip

Amandelpuree Schil 1 kg aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er 125 ml zure room en 4 eetl. amandelpoeder onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Dit recept is goed voor 4 personen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de wortelen, de pastinaak, de raap en de koolrabi. Snij daarna in stukken van 3 cm.

  4. Snij de rode uien in de lengte in 4.

  5. Snij de chorizo in stukken van 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Doe de stukken wortel, pastinaak, raap, koolrabi en de uien in een braadslede en besprenkel met de olijfolie.

  9. Voeg de stukken chorizo en de gepelde teentjes knoflook toe en meng goed. Kruid met de rozemarijn, peper en grof zeezout.

  10. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Breng lichtgezouten water aan de kook en stoom de zalmfilets ± 8 min. gaar in een stoommandje. De gaartijd kan verschillen naargelang van de dikte van de stukken vis. Laat diepgevroren zalmfilets eerst oppervlakkig ontdooien en laat ± 15 min. gaar stomen.

  12. Roer ondertussen de mosterd onder de zure room.

  13. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  14. Haal de gegrilde groenten uit de oven en meng er de zure room en de pijnboompitten onder.

  15. Afwerking:
  16. Geef er de gestoomde zalm en amandelpuree bij.

Tip

Amandelpuree Schil 1 kg aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er 125 ml zure room en 4 eetl. amandelpoeder onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Dit recept is goed voor 4 personen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 869 kcal
Vet 69.8 g
Koolhydraat 15.7 g
Eiwit 44.6 g

Bekijk het recept digitaal