- Bewaar

- Bewaar
Gegrilde groenten met chorizo en zalm
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de wortelen, de pastinaak, de raap en de koolrabi. Snij daarna in stukken van 3 cm.
-
Snij de rode uien in de lengte in 4.
-
Snij de chorizo in stukken van 2 cm.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de stukken wortel, pastinaak, raap, koolrabi en de uien in een braadslede en besprenkel met de olijfolie.
-
Voeg de stukken chorizo en de gepelde teentjes knoflook toe en meng goed. Kruid met de rozemarijn, peper en grof zeezout.
-
Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Breng lichtgezouten water aan de kook en stoom de zalmfilets ± 8 min. gaar in een stoommandje. De gaartijd kan verschillen naargelang van de dikte van de stukken vis. Laat diepgevroren zalmfilets eerst oppervlakkig ontdooien en laat ± 15 min. gaar stomen.
-
Roer ondertussen de mosterd onder de zure room.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Haal de gegrilde groenten uit de oven en meng er de zure room en de pijnboompitten onder.
-
Afwerking:
-
Geef er de gestoomde zalm en amandelpuree bij.
Amandelpuree Schil 1 kg aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er 125 ml zure room en 4 eetl. amandelpoeder onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Dit recept is goed voor 4 personen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de wortelen, de pastinaak, de raap en de koolrabi. Snij daarna in stukken van 3 cm.
-
Snij de rode uien in de lengte in 4.
-
Snij de chorizo in stukken van 2 cm.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de stukken wortel, pastinaak, raap, koolrabi en de uien in een braadslede en besprenkel met de olijfolie.
-
Voeg de stukken chorizo en de gepelde teentjes knoflook toe en meng goed. Kruid met de rozemarijn, peper en grof zeezout.
-
Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Breng lichtgezouten water aan de kook en stoom de zalmfilets ± 8 min. gaar in een stoommandje. De gaartijd kan verschillen naargelang van de dikte van de stukken vis. Laat diepgevroren zalmfilets eerst oppervlakkig ontdooien en laat ± 15 min. gaar stomen.
-
Roer ondertussen de mosterd onder de zure room.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Haal de gegrilde groenten uit de oven en meng er de zure room en de pijnboompitten onder.
-
Afwerking:
-
Geef er de gestoomde zalm en amandelpuree bij.
Amandelpuree Schil 1 kg aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er 125 ml zure room en 4 eetl. amandelpoeder onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Dit recept is goed voor 4 personen.