Gegrilde kip met zomerse stoemp
Gegrilde kip met zomerse stoemp

Gegrilde kip met zomerse stoemp

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 43.4 g
Eiwit 40.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 30 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij ze in stukken.

  4. Was de veldsla.

  5. Snij de tomaten in 4. Verwijder de pitjes en snij in fijne reepjes. Pel eventueel de tomaten op voorhand (dat gaat makkelijk als je ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water).

  6. Snij de lente-uitjes in ringen.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Meng intussen de olijfolie met de kippenkruiden in een kom. Bestrijk er de kippenborstfilets mee.

  10. Bak de kippenborstfilets ± 20 min. op de barbecue of in de grillpan. Gevogelte eet je goed doorbakken.

  11. Pureer de aardappelen met de melk en de boter of margarine. Voeg de mosterd en nootmuskaat toe en kruid met peper en zout.

  12. Meng de rauwe groenten onder de puree. Serveer onmiddellijk met de gegrilde kip.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 30 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij ze in stukken.

  4. Was de veldsla.

  5. Snij de tomaten in 4. Verwijder de pitjes en snij in fijne reepjes. Pel eventueel de tomaten op voorhand (dat gaat makkelijk als je ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water).

  6. Snij de lente-uitjes in ringen.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Meng intussen de olijfolie met de kippenkruiden in een kom. Bestrijk er de kippenborstfilets mee.

  10. Bak de kippenborstfilets ± 20 min. op de barbecue of in de grillpan. Gevogelte eet je goed doorbakken.

  11. Pureer de aardappelen met de melk en de boter of margarine. Voeg de mosterd en nootmuskaat toe en kruid met peper en zout.

  12. Meng de rauwe groenten onder de puree. Serveer onmiddellijk met de gegrilde kip.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 43.4 g
Eiwit 40.3 g

Bekijk het recept digitaal