Gegrilde nectarines met amandelcrumble
Gegrilde nectarines met amandelcrumble

Gegrilde nectarines met amandelcrumble

30 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 314 kcal
Energie 1314 kj
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 27 g
Suiker 25.8 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 8.6 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met de platte kant van een mes. Meng onder de honing.

  2. Snij de nectarines in 2 en verwijder de pit. Besmeer de snijkant met de vanillehoning.

  3. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  4. Voor de crumble: meng het amandelmeel met de amandelschilfers, de rietsuiker en 2 el water. Verdeel de mengeling over een bakplaat met bakpapier en bestrooi met fleur de sel. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verhit intussen een grillpan (of de barbecue) en rooster de nectarines ± 2 min. op de snijkant.

  6. Schik de nectarines op de borden en verdeel er de yoghurt over. Werk af met de amandelcrumble.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met de platte kant van een mes. Meng onder de honing.

  2. Snij de nectarines in 2 en verwijder de pit. Besmeer de snijkant met de vanillehoning.

  3. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  4. Voor de crumble: meng het amandelmeel met de amandelschilfers, de rietsuiker en 2 el water. Verdeel de mengeling over een bakplaat met bakpapier en bestrooi met fleur de sel. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verhit intussen een grillpan (of de barbecue) en rooster de nectarines ± 2 min. op de snijkant.

  6. Schik de nectarines op de borden en verdeel er de yoghurt over. Werk af met de amandelcrumble.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 314 kcal
Energie 1314 kj
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 27 g
Suiker 25.8 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 8.6 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Madame Dubard 'Tendresse' A.O.P. Côtes de Bergerac Bier Desperados Mojito Bier gearomatiseerd met aguardiente

Bekijk het recept digitaal