Gegrilde pruimen met vanille-ijs
Gegrilde pruimen met vanille-ijs

Gegrilde pruimen met vanille-ijs

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 220 kcal
Vet 11.7 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 22.5 g
Suiker 19.5 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 4.9 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de pruimen in 2 helften en verwijder de pit.

  4. Bereiding:
  5. Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Rooster de pruimen met de snijkant naar onder op de barbecue of in een grillpan tot je mooie grillstrepen krijgt.

  7. Wikkel de pruimen daarna in aluminiumfolie en leg ze nog 5 min. op de barbecue. Of bak ze nog 5 min. in een ovenschaal in een voorverwarmde oven, op 180 °C.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de bolletjes vanille-ijs over de pruimhelften en werk af met de amandelschilfers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de pruimen in 2 helften en verwijder de pit.

  4. Bereiding:
  5. Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Rooster de pruimen met de snijkant naar onder op de barbecue of in een grillpan tot je mooie grillstrepen krijgt.

  7. Wikkel de pruimen daarna in aluminiumfolie en leg ze nog 5 min. op de barbecue. Of bak ze nog 5 min. in een ovenschaal in een voorverwarmde oven, op 180 °C.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de bolletjes vanille-ijs over de pruimhelften en werk af met de amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 220 kcal
Vet 11.7 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 22.5 g
Suiker 19.5 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 4.9 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal