- Bewaar

- Bewaar
Gehaktballetjes in kokosmelk met peultjes en cashewrijst
Onze drankensuggesties
Bier Lupulus Blanche Witbier Wijn Casa Mayor Carmenere Old Vines D.O. Colchagua Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de cashewnoten grof.
-
Snipper de ui, het knoflook en 1 lente-uitje fijn.
-
Snij het andere lente-uitje in reepjes en hou apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Meng het fijngesnipperde lente-uitje onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol er balletjes ter grootte van een pingpongballetje van.
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en maak los met een vork. Meng er de noten onder.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een wokpan en bak de gehakballetjes ± 10 min. aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en roerbak de ui en het knoflook 1 min. Meng er de peultjes onder en overgiet met de kokosmelk.
-
Verkruimel er het bouillonblokje over.
-
Voeg de minitomaatjes en de balletjes toe en laat ± 5 min. op een zacht vuur sudderen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met de rijst. Werk af met de reepjes lente-ui.
Idee:
Vervang in dit recept gerust het gehakt door ons verrijkt gehakt met tuinboonbloem.
Onze drankensuggesties
Bier Lupulus Blanche Witbier Wijn Casa Mayor Carmenere Old Vines D.O. Colchagua Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de cashewnoten grof.
-
Snipper de ui, het knoflook en 1 lente-uitje fijn.
-
Snij het andere lente-uitje in reepjes en hou apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Meng het fijngesnipperde lente-uitje onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol er balletjes ter grootte van een pingpongballetje van.
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en maak los met een vork. Meng er de noten onder.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een wokpan en bak de gehakballetjes ± 10 min. aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en roerbak de ui en het knoflook 1 min. Meng er de peultjes onder en overgiet met de kokosmelk.
-
Verkruimel er het bouillonblokje over.
-
Voeg de minitomaatjes en de balletjes toe en laat ± 5 min. op een zacht vuur sudderen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met de rijst. Werk af met de reepjes lente-ui.
Idee:
Vervang in dit recept gerust het gehakt door ons verrijkt gehakt met tuinboonbloem.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Lupulus Blanche Witbier Wijn Casa Mayor Carmenere Old Vines D.O. Colchagua Valley - Chili