Gehaktschotel met wortel en knolselder
Gehaktschotel met wortel en knolselder

Gehaktschotel met wortel en knolselder

Hoofdgerecht
7 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 714 kcal
Vet 40.3 g
Koolhydraat 46.9 g
Eiwit 40.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de wortelen en de knolselder en rasp fijn.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn en roer er de room onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de fijn gesnipperde ui glazig. Voeg het gehakt en de tijm toe en maak het gehakt los met een vork. Bak 5 min. en kruid met peper en zout. Verdeel over een ovenschaal.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde braadpan en roerbak de geraspte wortelen en knolselder 5 min. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  11. Verdeel de wortelen en de knolselder over het gehakt en bedek met de aardappelpuree.

  12. Bestrooi met het paneermeel en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de wortelen en de knolselder en rasp fijn.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn en roer er de room onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de fijn gesnipperde ui glazig. Voeg het gehakt en de tijm toe en maak het gehakt los met een vork. Bak 5 min. en kruid met peper en zout. Verdeel over een ovenschaal.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde braadpan en roerbak de geraspte wortelen en knolselder 5 min. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  11. Verdeel de wortelen en de knolselder over het gehakt en bedek met de aardappelpuree.

  12. Bestrooi met het paneermeel en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 714 kcal
Vet 40.3 g
Koolhydraat 46.9 g
Eiwit 40.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Duc de Lerme Merlot - I.G.P. Pays d'Oc Tarapacá Merlot - D.O. Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal