- Bewaar

- Bewaar
Gehaktschotel met zoete aardappelpuree en pompoen
Onze drankensuggesties
Wijn Morgon A.C. Chalandon Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de verse pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten. Snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes en snipper de ui fijn.
-
Schil de zoete aardappelen met een dunschiller en snij in blokjes.
-
Hak de pindanootjes fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng er de Alpro soya Cuisine en 2 eetl. boter onder. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Stoom intussen de stukjes pompoen gaar gedurende 4 min. Meng er de pindanootjes en de lente-uitjes onder.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg het gehakt toe en kruid met het paprikapoeder, het kerriepoeder, de tijm en de Provençaalse kruiden.
-
Plet met een vork tot het vlees korrelig is en bak gaar gedurende ± 5 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Doe het gehakt in een ovenschotel, bedek met de pompoenmengeling en verdeel er de puree over. Strijk de puree glad en maak een paar strepen met een vork.
-
Bestrooi de puree met het paneermeel en verdeel 1 eetl. boter in stukjes over de schotel.
-
Schuif ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op.
Onze drankensuggesties
Wijn Morgon A.C. Chalandon Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de verse pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten. Snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes en snipper de ui fijn.
-
Schil de zoete aardappelen met een dunschiller en snij in blokjes.
-
Hak de pindanootjes fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng er de Alpro soya Cuisine en 2 eetl. boter onder. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Stoom intussen de stukjes pompoen gaar gedurende 4 min. Meng er de pindanootjes en de lente-uitjes onder.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg het gehakt toe en kruid met het paprikapoeder, het kerriepoeder, de tijm en de Provençaalse kruiden.
-
Plet met een vork tot het vlees korrelig is en bak gaar gedurende ± 5 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Doe het gehakt in een ovenschotel, bedek met de pompoenmengeling en verdeel er de puree over. Strijk de puree glad en maak een paar strepen met een vork.
-
Bestrooi de puree met het paneermeel en verdeel 1 eetl. boter in stukjes over de schotel.
-
Schuif ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Morgon A.C. Chalandon Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré