Gehaktschotel met zoete aardappelpuree en pompoen
Gehaktschotel met zoete aardappelpuree en pompoen

Gehaktschotel met zoete aardappelpuree en pompoen

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1009 kcal
Vet 68.8 g
Koolhydraat 52.2 g
Eiwit 45.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de verse pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten. Snij in blokjes van 2 cm.

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes en snipper de ui fijn.

  4. Schil de zoete aardappelen met een dunschiller en snij in blokjes.

  5. Hak de pindanootjes fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng er de Alpro soya Cuisine en 2 eetl. boter onder. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Stoom intussen de stukjes pompoen gaar gedurende 4 min. Meng er de pindanootjes en de lente-uitjes onder.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  10. Voeg het gehakt toe en kruid met het paprikapoeder, het kerriepoeder, de tijm en de Provençaalse kruiden.

  11. Plet met een vork tot het vlees korrelig is en bak gaar gedurende ± 5 min. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Doe het gehakt in een ovenschotel, bedek met de pompoenmengeling en verdeel er de puree over. Strijk de puree glad en maak een paar strepen met een vork.

  13. Bestrooi de puree met het paneermeel en verdeel 1 eetl. boter in stukjes over de schotel.

  14. Schuif ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:
  16. Dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de verse pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten. Snij in blokjes van 2 cm.

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes en snipper de ui fijn.

  4. Schil de zoete aardappelen met een dunschiller en snij in blokjes.

  5. Hak de pindanootjes fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng er de Alpro soya Cuisine en 2 eetl. boter onder. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Stoom intussen de stukjes pompoen gaar gedurende 4 min. Meng er de pindanootjes en de lente-uitjes onder.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  10. Voeg het gehakt toe en kruid met het paprikapoeder, het kerriepoeder, de tijm en de Provençaalse kruiden.

  11. Plet met een vork tot het vlees korrelig is en bak gaar gedurende ± 5 min. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Doe het gehakt in een ovenschotel, bedek met de pompoenmengeling en verdeel er de puree over. Strijk de puree glad en maak een paar strepen met een vork.

  13. Bestrooi de puree met het paneermeel en verdeel 1 eetl. boter in stukjes over de schotel.

  14. Schuif ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:
  16. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1009 kcal
Vet 68.8 g
Koolhydraat 52.2 g
Eiwit 45.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Morgon A.C. Chalandon Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal