- Bewaar

- Bewaar
Gelakt varkensgebraad met slaatje van Chinese kool
Onze drankensuggesties
Wijn * Côtes du Rhône Villages A.O.P. - Les Hauts Rocs * Toscana Rosso I.G.T. Santa Martina - Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(1 u.)
-
Snij de Chinese kool in flinterdunne reepjes, bestrooi met 1 eetl. zout en roer goed door elkaar. Doe de koolreepjes in een kom. Leg een bordje boven op de koolreepjes en leg daarop een gewicht (bv. een kom met water), zodat het vocht uit de kool wordt geduwd. Laat 1 u. rusten in de koelkast.
-
Rasp de gember heel fijn. Snipper de koriander fijn.
-
Pers de knoflookteentjes. Meng met de suiker, de honing en de helft van de gember en koriander. Kruid met peper en zout.
-
Dep het varkensgebraad droog en bestrijk volledig met het gemberhoningmengsel. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Bereiding:
-
Bak het gebraad 1 u. in de voorverwarmde oven. Dek af met aluminiumfolie zodra het gebraad bruin kleurt.
-
Doe intussen de koolreepjes in een zeef en spoel het zout eraf. Duw er zo veel mogelijk vocht uit. Meng met de rest van de gember en koriander, het limoensap en de sesamolie. Bestrooi met de sesamzaadjes.
-
Kook intussen de rijst gaar in de kokosmelk, aangevuld met water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes en serveer met het koolslaatje en de kokosrijst.
- Serveer eventueel met wat zoete chilisaus. - Voeg gehalveerde kerstomaatjes toe aan de koolreepjes voor meer kleur.
Onze drankensuggesties
Wijn * Côtes du Rhône Villages A.O.P. - Les Hauts Rocs * Toscana Rosso I.G.T. Santa Martina - Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(1 u.)
-
Snij de Chinese kool in flinterdunne reepjes, bestrooi met 1 eetl. zout en roer goed door elkaar. Doe de koolreepjes in een kom. Leg een bordje boven op de koolreepjes en leg daarop een gewicht (bv. een kom met water), zodat het vocht uit de kool wordt geduwd. Laat 1 u. rusten in de koelkast.
-
Rasp de gember heel fijn. Snipper de koriander fijn.
-
Pers de knoflookteentjes. Meng met de suiker, de honing en de helft van de gember en koriander. Kruid met peper en zout.
-
Dep het varkensgebraad droog en bestrijk volledig met het gemberhoningmengsel. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Bereiding:
-
Bak het gebraad 1 u. in de voorverwarmde oven. Dek af met aluminiumfolie zodra het gebraad bruin kleurt.
-
Doe intussen de koolreepjes in een zeef en spoel het zout eraf. Duw er zo veel mogelijk vocht uit. Meng met de rest van de gember en koriander, het limoensap en de sesamolie. Bestrooi met de sesamzaadjes.
-
Kook intussen de rijst gaar in de kokosmelk, aangevuld met water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes en serveer met het koolslaatje en de kokosrijst.
- Serveer eventueel met wat zoete chilisaus. - Voeg gehalveerde kerstomaatjes toe aan de koolreepjes voor meer kleur.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn * Côtes du Rhône Villages A.O.P. - Les Hauts Rocs * Toscana Rosso I.G.T. Santa Martina - Toscana - Italië