Gemarineerde kalfssneden met kaassausje
Gemarineerde kalfssneden met kaassausje

Gemarineerde kalfssneden met kaassausje

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 29 g
Koolhydraat 8.1 g
Eiwit 33.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Leg de kalfssneden in een brede schaal en besprenkel met 1 koffiel. citroensap, 1 eetl. olijfolie en kruid met dragon en peper en zout. Laat minstens 15 min. marineren in de koelkast.

  2. Snij de bloemkool en wittekool in flinterdunne stukjes. Besprenkel met 3 eetl. olijfolie en kruid met de tijm en peper en zout. Laat 15 min marineren.

  3. Prak de kaas fijn.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Maak het kaassausje: meng de kaas met de fijngesnipperde peterselie, 125 ml zure room, 2 koffiel. citroensap en kruid met peper en zout.

  6. Haal het vlees uit de marinade en bak 1 min. aan elke zijde op een matig warme grill.

  7. Dien op met de koolsalade en het kaassausje. Serveer met een aardappel in de schil.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Leg de kalfssneden in een brede schaal en besprenkel met 1 koffiel. citroensap, 1 eetl. olijfolie en kruid met dragon en peper en zout. Laat minstens 15 min. marineren in de koelkast.

  2. Snij de bloemkool en wittekool in flinterdunne stukjes. Besprenkel met 3 eetl. olijfolie en kruid met de tijm en peper en zout. Laat 15 min marineren.

  3. Prak de kaas fijn.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Maak het kaassausje: meng de kaas met de fijngesnipperde peterselie, 125 ml zure room, 2 koffiel. citroensap en kruid met peper en zout.

  6. Haal het vlees uit de marinade en bak 1 min. aan elke zijde op een matig warme grill.

  7. Dien op met de koolsalade en het kaassausje. Serveer met een aardappel in de schil.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 29 g
Koolhydraat 8.1 g
Eiwit 33.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Côte de Beaune-Villages A.C. Albert Bichot Wijn Baron d'Ardeuil A.C. Buzet

Bekijk het recept digitaal