Gemarineerde tonijnsteak met graantjessalade en gegrilde groenten
Gemarineerde tonijnsteak met graantjessalade en gegrilde groenten

Gemarineerde tonijnsteak met graantjessalade en gegrilde groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 789 kcal
Vet 46.7 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 31.7 g
Suiker 7.2 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 56.4 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Pers het knoflook fijn.

  4. Snij de pepertjes in de lengte in 2, verwijder de pitjes (laat ze erin als het pittiger mag) en snipper fijn.

  5. Snipper de platte peterselie en de dille fijn. Pluk de blaadjes basilicum. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.

  6. Meng alle ingrediënten voor de marinade samen met 3 eetl. citroensap. Leg de tonijnsteaks in een ovenschaal en giet er de marinade over. Draai om, zodat de marinade overal zit. Laat 30 min. marineren.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Snij de artisjokharten in de lengte in 4.

  9. Leg de diepgevroren gegrilde groentemix in een ovenschaal en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Zet 15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  10. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  11. Doe de tarwegraantjes in een grote serveerschaal. Meng er 3 eetl. olie van de gemarineerde artisjokharten onder. Voeg de Lentemengeling, de gegrilde groentemix en de artisjokharten toe.

  12. Bestrooi met de basilicumblaadjes, de citroenzeste en de fijngesnipperde platte peterselie en dille. Meng alles goed.

  13. Kruid met zwarte peper en Himalayazout.

  14. Bereiding:
  15. Leg de tonijnsteaks tussen een klemrooster en bak ± 2 min. aan elke kant.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Pers het knoflook fijn.

  4. Snij de pepertjes in de lengte in 2, verwijder de pitjes (laat ze erin als het pittiger mag) en snipper fijn.

  5. Snipper de platte peterselie en de dille fijn. Pluk de blaadjes basilicum. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.

  6. Meng alle ingrediënten voor de marinade samen met 3 eetl. citroensap. Leg de tonijnsteaks in een ovenschaal en giet er de marinade over. Draai om, zodat de marinade overal zit. Laat 30 min. marineren.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Snij de artisjokharten in de lengte in 4.

  9. Leg de diepgevroren gegrilde groentemix in een ovenschaal en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Zet 15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  10. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  11. Doe de tarwegraantjes in een grote serveerschaal. Meng er 3 eetl. olie van de gemarineerde artisjokharten onder. Voeg de Lentemengeling, de gegrilde groentemix en de artisjokharten toe.

  12. Bestrooi met de basilicumblaadjes, de citroenzeste en de fijngesnipperde platte peterselie en dille. Meng alles goed.

  13. Kruid met zwarte peper en Himalayazout.

  14. Bereiding:
  15. Leg de tonijnsteaks tussen een klemrooster en bak ± 2 min. aan elke kant.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 789 kcal
Vet 46.7 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 31.7 g
Suiker 7.2 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 56.4 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Lafazanis Geometria Malagouzia Griekenland

Bekijk het recept digitaal