- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde tonijnsteak met graantjessalade en gegrilde groenten
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Lafazanis Geometria Malagouzia Griekenland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Pers het knoflook fijn.
-
Snij de pepertjes in de lengte in 2, verwijder de pitjes (laat ze erin als het pittiger mag) en snipper fijn.
-
Snipper de platte peterselie en de dille fijn. Pluk de blaadjes basilicum. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade samen met 3 eetl. citroensap. Leg de tonijnsteaks in een ovenschaal en giet er de marinade over. Draai om, zodat de marinade overal zit. Laat 30 min. marineren.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de artisjokharten in de lengte in 4.
-
Leg de diepgevroren gegrilde groentemix in een ovenschaal en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Zet 15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Doe de tarwegraantjes in een grote serveerschaal. Meng er 3 eetl. olie van de gemarineerde artisjokharten onder. Voeg de Lentemengeling, de gegrilde groentemix en de artisjokharten toe.
-
Bestrooi met de basilicumblaadjes, de citroenzeste en de fijngesnipperde platte peterselie en dille. Meng alles goed.
-
Kruid met zwarte peper en Himalayazout.
-
Bereiding:
-
Leg de tonijnsteaks tussen een klemrooster en bak ± 2 min. aan elke kant.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Lafazanis Geometria Malagouzia Griekenland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Pers het knoflook fijn.
-
Snij de pepertjes in de lengte in 2, verwijder de pitjes (laat ze erin als het pittiger mag) en snipper fijn.
-
Snipper de platte peterselie en de dille fijn. Pluk de blaadjes basilicum. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade samen met 3 eetl. citroensap. Leg de tonijnsteaks in een ovenschaal en giet er de marinade over. Draai om, zodat de marinade overal zit. Laat 30 min. marineren.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de artisjokharten in de lengte in 4.
-
Leg de diepgevroren gegrilde groentemix in een ovenschaal en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Zet 15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Doe de tarwegraantjes in een grote serveerschaal. Meng er 3 eetl. olie van de gemarineerde artisjokharten onder. Voeg de Lentemengeling, de gegrilde groentemix en de artisjokharten toe.
-
Bestrooi met de basilicumblaadjes, de citroenzeste en de fijngesnipperde platte peterselie en dille. Meng alles goed.
-
Kruid met zwarte peper en Himalayazout.
-
Bereiding:
-
Leg de tonijnsteaks tussen een klemrooster en bak ± 2 min. aan elke kant.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Lafazanis Geometria Malagouzia Griekenland