- Bewaar
- Bewaar
Gepocheerde zalm en scampi's met warme tartaar
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Optimo Bruno Donker abdijbier Wijn Muscadet Sèvre-et-Maine A.O.P. Sur Lie Enclos de la Chapelle
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooien + 15 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijke als u ze even onderdompelt in koud water) en laat volledig ontdooien. Dep droog.
-
Snij de peterselie fijn.
-
Hak de uitgelekte kappertjes fijn.
-
Pers het kwartje citroen.
-
Bereiding:
-
Los het blokje visbouillon op in een kookpot met 5 dl kokend water. Dompel er de diepgevroren zalm in onder en kook 10 min. op een zacht vuur. Voeg de scampi's toe en hou 1 dl kookvocht apart. Haal de kookpot van het vuur en dek af.
-
Klop de eidooiers samen met de bloem, de kappertjes en de peterselie op in een steelpan. Voeg het kookvocht en de room toe en laat de saus indikken op een zacht vuur. Breng op smaak met de dragon, het citroensap, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een zalmhaasje en omring met scampi's. Serveer met de tartaarsaus. Lekker met gekookte aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Optimo Bruno Donker abdijbier Wijn Muscadet Sèvre-et-Maine A.O.P. Sur Lie Enclos de la Chapelle
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooien + 15 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijke als u ze even onderdompelt in koud water) en laat volledig ontdooien. Dep droog.
-
Snij de peterselie fijn.
-
Hak de uitgelekte kappertjes fijn.
-
Pers het kwartje citroen.
-
Bereiding:
-
Los het blokje visbouillon op in een kookpot met 5 dl kokend water. Dompel er de diepgevroren zalm in onder en kook 10 min. op een zacht vuur. Voeg de scampi's toe en hou 1 dl kookvocht apart. Haal de kookpot van het vuur en dek af.
-
Klop de eidooiers samen met de bloem, de kappertjes en de peterselie op in een steelpan. Voeg het kookvocht en de room toe en laat de saus indikken op een zacht vuur. Breng op smaak met de dragon, het citroensap, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een zalmhaasje en omring met scampi's. Serveer met de tartaarsaus. Lekker met gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Optimo Bruno Donker abdijbier Wijn Muscadet Sèvre-et-Maine A.O.P. Sur Lie Enclos de la Chapelle