Gepocheerde zalm en scampi's met warme tartaar

Gepocheerde zalm en scampi's met warme tartaar

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 33.6 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 2.1 g
Suiker 0.9 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 40.8 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooien + 15 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijke als u ze even onderdompelt in koud water) en laat volledig ontdooien. Dep droog.

  4. Snij de peterselie fijn.

  5. Hak de uitgelekte kappertjes fijn.

  6. Pers het kwartje citroen.

  7. Bereiding:
  8. Los het blokje visbouillon op in een kookpot met 5 dl kokend water. Dompel er de diepgevroren zalm in onder en kook 10 min. op een zacht vuur. Voeg de scampi's toe en hou 1 dl kookvocht apart. Haal de kookpot van het vuur en dek af.

  9. Klop de eidooiers samen met de bloem, de kappertjes en de peterselie op in een steelpan. Voeg het kookvocht en de room toe en laat de saus indikken op een zacht vuur. Breng op smaak met de dragon, het citroensap, peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Leg op elk bord een zalmhaasje en omring met scampi's. Serveer met de tartaarsaus. Lekker met gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooien + 15 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijke als u ze even onderdompelt in koud water) en laat volledig ontdooien. Dep droog.

  4. Snij de peterselie fijn.

  5. Hak de uitgelekte kappertjes fijn.

  6. Pers het kwartje citroen.

  7. Bereiding:
  8. Los het blokje visbouillon op in een kookpot met 5 dl kokend water. Dompel er de diepgevroren zalm in onder en kook 10 min. op een zacht vuur. Voeg de scampi's toe en hou 1 dl kookvocht apart. Haal de kookpot van het vuur en dek af.

  9. Klop de eidooiers samen met de bloem, de kappertjes en de peterselie op in een steelpan. Voeg het kookvocht en de room toe en laat de saus indikken op een zacht vuur. Breng op smaak met de dragon, het citroensap, peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Leg op elk bord een zalmhaasje en omring met scampi's. Serveer met de tartaarsaus. Lekker met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 33.6 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 2.1 g
Suiker 0.9 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 40.8 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Optimo Bruno Donker abdijbier Wijn Muscadet Sèvre-et-Maine A.O.P. Sur Lie Enclos de la Chapelle

Bekijk het recept digitaal