Geroosterde aardappelsalade met pompoen en kalkoenhaasje
Geroosterde aardappelsalade met pompoen en kalkoenhaasje

Geroosterde aardappelsalade met pompoen en kalkoenhaasje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 29.1 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 33 g
Suiker 4.2 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 34.5 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4.

  4. Schil de pompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Bereiding:
  7. (25 min.)

  8. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. 2 Schik de aardappelen, de pompoenblokjes en de tomaten op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. 3 Smelt intussen de boter in een pan en bak het kalkoenhaasje 5 à 6 min. aan elke kant. Voeg het spek toe en bak nog 2 à 3 min. Haal het vlees uit de pan en snij in schuine stukken.

  11. 4 Verdeel de aardappelen en de groenten over de borden en schik er het vlees op. Besprenkel met de balsamicoazijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4.

  4. Schil de pompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Bereiding:
  7. (25 min.)

  8. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. 2 Schik de aardappelen, de pompoenblokjes en de tomaten op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. 3 Smelt intussen de boter in een pan en bak het kalkoenhaasje 5 à 6 min. aan elke kant. Voeg het spek toe en bak nog 2 à 3 min. Haal het vlees uit de pan en snij in schuine stukken.

  11. 4 Verdeel de aardappelen en de groenten over de borden en schik er het vlees op. Besprenkel met de balsamicoazijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 29.1 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 33 g
Suiker 4.2 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 34.5 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kwak Blond Sterk blond bier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal