Geroosterde knolselder-pompoensoep
Geroosterde knolselder-pompoensoep

Geroosterde knolselder-pompoensoep

45 min.
Soep
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 135 kcal
Vet 9.5 g
Koolhydraat 7.1 g
Eiwit 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Doe de diepgevroren uiringen, de knolselderblokjes en de pompoenblokjes in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat met bakpapier en zet de laatste 5 min. bij de groenten in de oven. Haal daarna uit de oven.

  6. Doe de geroosterde groenten in een kookpot en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen.

  7. Hak ondertussen de geroosterde hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  8. Mix de soep fijn en kruid met het kerriepoeder, de kurkuma, de cayennepeper, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Werk af met de grofgehakte hazelnoten en de lichte room.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Doe de diepgevroren uiringen, de knolselderblokjes en de pompoenblokjes in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat met bakpapier en zet de laatste 5 min. bij de groenten in de oven. Haal daarna uit de oven.

  6. Doe de geroosterde groenten in een kookpot en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen.

  7. Hak ondertussen de geroosterde hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  8. Mix de soep fijn en kruid met het kerriepoeder, de kurkuma, de cayennepeper, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Werk af met de grofgehakte hazelnoten en de lichte room.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 135 kcal
Vet 9.5 g
Koolhydraat 7.1 g
Eiwit 3.5 g

Bekijk het recept digitaal