Geroosterde pompoen gevuld met slaatje van quinoa en spinazie
Geroosterde pompoen gevuld met slaatje van quinoa en spinazie

Geroosterde pompoen gevuld met slaatje van quinoa en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Vet 30 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 42.9 g
Suiker 18.9 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 25.4 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de pompoenen in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en draden. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier.

  3. Snij de rode ui in dunne ringen.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Snij elk sneetje ham in de lengte in 2.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Besprenkel de stukken pompoen met 2 eetl. olijfolie en de ahornsiroop. Kruid met zwarte peper en zout. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water en kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Meng de spinazie onder de quinoa en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en verkruimel er de feta over. Meng goed.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord een stuk pompoen en verdeel er de salade over. Werk af met de uiringen, de geroosterde pijnboompitten, de balsamicocrème en de Italiaanse ham.

Tip

Nog spinazie over? Maak er een minestrone met kikkererwten van Breng 1 L groentebouillon aan de kook en voeg de roosjes van 1 bloemkool toe, samen met 2 preien in reepjes en 1/2 spitskool in reepjes. Laat 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Mix intussen de blaadjes van 1 plantje basilicum met 2 eetl. geroosterde pijnboompitten, 1 gepeld teentje knoflook, 50 g geraspte parmezaan en 4 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg 340 g uitgelekte kikkererwten en 200 g grofgehakte spinazie toe en laat nog 2 min. sudderen. Kruid met zwarte peper en zout. Serveer de minestrone en werk af met een lepeltje pesto.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de pompoenen in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en draden. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier.

  3. Snij de rode ui in dunne ringen.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Snij elk sneetje ham in de lengte in 2.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Besprenkel de stukken pompoen met 2 eetl. olijfolie en de ahornsiroop. Kruid met zwarte peper en zout. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water en kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Meng de spinazie onder de quinoa en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en verkruimel er de feta over. Meng goed.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord een stuk pompoen en verdeel er de salade over. Werk af met de uiringen, de geroosterde pijnboompitten, de balsamicocrème en de Italiaanse ham.

Tip

Nog spinazie over? Maak er een minestrone met kikkererwten van Breng 1 L groentebouillon aan de kook en voeg de roosjes van 1 bloemkool toe, samen met 2 preien in reepjes en 1/2 spitskool in reepjes. Laat 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Mix intussen de blaadjes van 1 plantje basilicum met 2 eetl. geroosterde pijnboompitten, 1 gepeld teentje knoflook, 50 g geraspte parmezaan en 4 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg 340 g uitgelekte kikkererwten en 200 g grofgehakte spinazie toe en laat nog 2 min. sudderen. Kruid met zwarte peper en zout. Serveer de minestrone en werk af met een lepeltje pesto.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Vet 30 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 42.9 g
Suiker 18.9 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 25.4 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Corsendonk Pater Sterk donker bier Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal