Gevuld spruitjesblad
Gevuld spruitjesblad

Gevuld spruitjesblad

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 14 kcal
Vet 0.7 g
Koolhydraat 1.5 g
Eiwit 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de pastinaak en snij in gelijke blokjes.

  3. Bereiding:
  4. Doe de blokjes pastinaak in een kookpot en voeg water toe tot ze volledig onder staan. Voeg het 1/2 bouillonblokje toe en kook de pastinaak 10 min. gaar. Giet af.

  5. Maak intussen de blaadjes van de spruiten los. Dompel ze 1 min. onder in lichtgezouten kokend water. Giet af en laat uitlekken.

  6. Mix de pastinaak met de zure room en breng op smaak met peper en zout.

  7. Kleur de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag en meng onder de pastinaak.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de pastinaak mousse over de spruitjesblaadjes en bestrooi met plukjes peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de pastinaak en snij in gelijke blokjes.

  3. Bereiding:
  4. Doe de blokjes pastinaak in een kookpot en voeg water toe tot ze volledig onder staan. Voeg het 1/2 bouillonblokje toe en kook de pastinaak 10 min. gaar. Giet af.

  5. Maak intussen de blaadjes van de spruiten los. Dompel ze 1 min. onder in lichtgezouten kokend water. Giet af en laat uitlekken.

  6. Mix de pastinaak met de zure room en breng op smaak met peper en zout.

  7. Kleur de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag en meng onder de pastinaak.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de pastinaak mousse over de spruitjesblaadjes en bestrooi met plukjes peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 14 kcal
Vet 0.7 g
Koolhydraat 1.5 g
Eiwit 0.4 g

Bekijk het recept digitaal