Gevulde artisjok met tonijn
Gevulde artisjok met tonijn

Gevulde artisjok met tonijn

1 u. 5 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1406 kj
Energie 336 kcal
Vet 14.4 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 24.4 g
Suiker 18 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 24.8 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 5 min.

    Pers de citroen. Verwijder de steel en de onderste harde blaadjes van de artisjokken. Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met 1 el citroensap.

  2. Laat de tonijn uitlekken.

  3. Snipper de multicolorsla en het bieslook fijn.

  4. Doe de bloem in een kookpot, voeg water toe en klop los. Voeg de rest van het citroensap en een beetje zout toe en kook er de artisjokken 40 à 45 min. in gaar. Leg er een bord op zodat ze onder blijven. Spoel even onder koud water en laat omgekeerd uitlekken op keukenpapier.

  5. Pel intussen de tomaten (dat gaat makkelijker als je ze 10 sec. in kokend water dompelt). Snij in blokjes.

  6. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water. Pel ze en plet met een vork.

  7. Meng de mayonaise, de Griekse yoghurt, 1/3 van de geplette eieren en 3/4 van het bieslook en de garnalen onder de tonijn. Kruid met peper en zout.

  8. Tel van buiten naar binnen 5 rijen artisjokblaadjes en pluk de rest. Verwijder het hooi op de bodem en duw de blaadjes open. Verdeel de sla, het tonijnmengsel, de tomatenblokjes en de rest van de geplette eieren over de artisjokken en bestrooi met de rest van het bieslook.

Tip
Artisjokblaadjes

Serveer de ongebruikte artisjokblaadjes als aperitief, met een dip of zelfgemaakte mayonaise.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 5 min.

    Pers de citroen. Verwijder de steel en de onderste harde blaadjes van de artisjokken. Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met 1 el citroensap.

  2. Laat de tonijn uitlekken.

  3. Snipper de multicolorsla en het bieslook fijn.

  4. Doe de bloem in een kookpot, voeg water toe en klop los. Voeg de rest van het citroensap en een beetje zout toe en kook er de artisjokken 40 à 45 min. in gaar. Leg er een bord op zodat ze onder blijven. Spoel even onder koud water en laat omgekeerd uitlekken op keukenpapier.

  5. Pel intussen de tomaten (dat gaat makkelijker als je ze 10 sec. in kokend water dompelt). Snij in blokjes.

  6. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water. Pel ze en plet met een vork.

  7. Meng de mayonaise, de Griekse yoghurt, 1/3 van de geplette eieren en 3/4 van het bieslook en de garnalen onder de tonijn. Kruid met peper en zout.

  8. Tel van buiten naar binnen 5 rijen artisjokblaadjes en pluk de rest. Verwijder het hooi op de bodem en duw de blaadjes open. Verdeel de sla, het tonijnmengsel, de tomatenblokjes en de rest van de geplette eieren over de artisjokken en bestrooi met de rest van het bieslook.

Tip
Artisjokblaadjes

Serveer de ongebruikte artisjokblaadjes als aperitief, met een dip of zelfgemaakte mayonaise.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1406 kj
Energie 336 kcal
Vet 14.4 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 24.4 g
Suiker 18 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 24.8 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g

Bekijk het recept digitaal