Gevulde champignonhoedjes
Gevulde champignonhoedjes

Gevulde champignonhoedjes

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 28 kcal
Vet 2.3 g
Koolhydraat 0.3 g
Eiwit 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de steeltjes van 12 middelgrote grotchampignons.

  3. Bereiding:
  4. Pel 1 grote tomaat (dat gaat makkelijk als u hem 10 sec. onderdompelt in kokend water) en ontpit hem. Snij vervolgens in kleine dobbelsteentjes.

  5. Snij 6 groene en 6 zwarte olijven heel fijn.

  6. Hak 1 sjalot fijn. Hak enkele blaadjes rucola fijn.

  7. Meng de blokjes tomaat met de olijven, de fijngesnipperde sjalot, de blaadjes rucola, 50 g geraspte mozzarella en 1 eetl. olijfolie.

  8. Vul de champignonhoedjes op en plaats enkele min. op een hete barbecue.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de steeltjes van 12 middelgrote grotchampignons.

  3. Bereiding:
  4. Pel 1 grote tomaat (dat gaat makkelijk als u hem 10 sec. onderdompelt in kokend water) en ontpit hem. Snij vervolgens in kleine dobbelsteentjes.

  5. Snij 6 groene en 6 zwarte olijven heel fijn.

  6. Hak 1 sjalot fijn. Hak enkele blaadjes rucola fijn.

  7. Meng de blokjes tomaat met de olijven, de fijngesnipperde sjalot, de blaadjes rucola, 50 g geraspte mozzarella en 1 eetl. olijfolie.

  8. Vul de champignonhoedjes op en plaats enkele min. op een hete barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 28 kcal
Vet 2.3 g
Koolhydraat 0.3 g
Eiwit 1.5 g

Bekijk het recept digitaal