- Bewaar

- Bewaar
Gevulde champignons met zoete aardappel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de de zoete aardappel en snij in stukken. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.
-
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Snipper het knoflook en de platte peterselie fijn. Snij het steeltje van de champignons heel fijn. Houd de hoedjes apart.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de peterselie 1 min. Voeg de stukjes champignon toe en bak goudbruin. Roer samen met de kaas onder de puree en kruid met zwarte peper en zout.
-
Vul de champignonhoedjes met de pureemengeling. Verdeel over een ovenschaal en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Werk de hapjes eventueel af met noordzeegarnalen, snippers gerookte ham, blokjes ham, verkruimelde feta of blauwgeaderde kaas.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de de zoete aardappel en snij in stukken. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.
-
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Snipper het knoflook en de platte peterselie fijn. Snij het steeltje van de champignons heel fijn. Houd de hoedjes apart.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de peterselie 1 min. Voeg de stukjes champignon toe en bak goudbruin. Roer samen met de kaas onder de puree en kruid met zwarte peper en zout.
-
Vul de champignonhoedjes met de pureemengeling. Verdeel over een ovenschaal en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Werk de hapjes eventueel af met noordzeegarnalen, snippers gerookte ham, blokjes ham, verkruimelde feta of blauwgeaderde kaas.