Gevulde champignons met zoete aardappel
Gevulde champignons met zoete aardappel

Gevulde champignons met zoete aardappel

Aperitiefhapje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 22 kcal
Vet 1.2 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraat 1.7 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 0.9 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil de de zoete aardappel en snij in stukken. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

  3. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Snipper het knoflook en de platte peterselie fijn. Snij het steeltje van de champignons heel fijn. Houd de hoedjes apart.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de peterselie 1 min. Voeg de stukjes champignon toe en bak goudbruin. Roer samen met de kaas onder de puree en kruid met zwarte peper en zout.

  5. Vul de champignonhoedjes met de pureemengeling. Verdeel over een ovenschaal en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Afwerking:
  7. Werk de hapjes eventueel af met noordzeegarnalen, snippers gerookte ham, blokjes ham, verkruimelde feta of blauwgeaderde kaas.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil de de zoete aardappel en snij in stukken. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

  3. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Snipper het knoflook en de platte peterselie fijn. Snij het steeltje van de champignons heel fijn. Houd de hoedjes apart.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de peterselie 1 min. Voeg de stukjes champignon toe en bak goudbruin. Roer samen met de kaas onder de puree en kruid met zwarte peper en zout.

  5. Vul de champignonhoedjes met de pureemengeling. Verdeel over een ovenschaal en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Afwerking:
  7. Werk de hapjes eventueel af met noordzeegarnalen, snippers gerookte ham, blokjes ham, verkruimelde feta of blauwgeaderde kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 22 kcal
Vet 1.2 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraat 1.7 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 0.9 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal