Gevulde ciabatta met mozzarella en ham
Gevulde ciabatta met mozzarella en ham

Gevulde ciabatta met mozzarella en ham

25 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 149 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 12.3 g
Eiwit 7.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de mozzarella in 12 plakjes en de ham in fijne reepjes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Maak 12 schuine inkepingen in de bovenkant van het ciabattabrood.

  7. Steek in elke inkeping 1 plakje mozzarella en enkele reepjes ham. Lepel de pesto over de mozzarella en de ham.

  8. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot de mozzarella gesmolten is. Trek de blaadjes van de takjes basilicum en strooi over de ciabatta.

Tip

U kan makkelijk variëren met de ingrediënten. Probeer bijvoorbeeld deze combinaties: - Verdeel kruidenkaas en stukjes kipfilet (charcuterie) of gerookte zalmsnippers over de inkepingen en bestrooi met geraspte kaas. - Veggievariant: steek reepjes lente-ui, cheddar en geroosterde paprika of gedroogde tomaat in de inkepingen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de mozzarella in 12 plakjes en de ham in fijne reepjes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Maak 12 schuine inkepingen in de bovenkant van het ciabattabrood.

  7. Steek in elke inkeping 1 plakje mozzarella en enkele reepjes ham. Lepel de pesto over de mozzarella en de ham.

  8. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot de mozzarella gesmolten is. Trek de blaadjes van de takjes basilicum en strooi over de ciabatta.

Tip

U kan makkelijk variëren met de ingrediënten. Probeer bijvoorbeeld deze combinaties: - Verdeel kruidenkaas en stukjes kipfilet (charcuterie) of gerookte zalmsnippers over de inkepingen en bestrooi met geraspte kaas. - Veggievariant: steek reepjes lente-ui, cheddar en geroosterde paprika of gedroogde tomaat in de inkepingen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 149 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 12.3 g
Eiwit 7.1 g

Bekijk het recept digitaal