- Bewaar

- Bewaar
Gevulde courgettes op z'n Grieks
Onze drankensuggesties
Wijn Nemea Réserve - Tsantali - Griekenland Casa Mayor Cabernet Sauvignon Old Vines Colchagua Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
30 min., de dag vooraf
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in blokjes.
-
Snij het hoedje van de courgettes en hol grotendeels uit (hou het vruchtvlees apart). Kruid de binnenkant met peper, zout en een snuifje Provençaalse kruidenmix.
-
Snipper de sjalot, het knoflook, de peterselie en de munt fijn.
-
Bereiding:
-
De dag vooraf (30 min.)
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak gaar. Roer regelmatig.
-
Voeg de peterselie, de munt en 1/4 van de tomatenblokjes toe. Kruid met 1/2 eetl. Provençaalse kruidenmix en laat 10 min. onafgedekt sudderen. Kruid eventueel bij met peper en zout.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot en meng met de bloem. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de melk toe tot u een gladde saus krijgt. Doe er de geraspte kaas bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Verkruimel de fetakaas over het gehakt en meng goed. Vul de uitgeholde courgettes met de gehaktmengeling.
-
Doe de rest van de tomatenblokjes in de kookpot van het vlees, samen met het vruchtvlees van de courgettes. Voeg het bouillonblokje toe en de rest van de Provençaalse kruidenmix. Laat 10 min. afgedekt sudderen. Mix de saus fijn.
-
Giet de tomatensaus in een grote ovenschaal en schik er de gevulde courgettes in. Lepel er de kaassaus over. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (10 min. + ± 55 min. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Zet ± 55 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Snij de olijven in ringetjes en strooi over de ovenschotel.
-
Serveer met rijst of brood.
Onze drankensuggesties
Wijn Nemea Réserve - Tsantali - Griekenland Casa Mayor Cabernet Sauvignon Old Vines Colchagua Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
30 min., de dag vooraf
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in blokjes.
-
Snij het hoedje van de courgettes en hol grotendeels uit (hou het vruchtvlees apart). Kruid de binnenkant met peper, zout en een snuifje Provençaalse kruidenmix.
-
Snipper de sjalot, het knoflook, de peterselie en de munt fijn.
-
Bereiding:
-
De dag vooraf (30 min.)
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak gaar. Roer regelmatig.
-
Voeg de peterselie, de munt en 1/4 van de tomatenblokjes toe. Kruid met 1/2 eetl. Provençaalse kruidenmix en laat 10 min. onafgedekt sudderen. Kruid eventueel bij met peper en zout.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot en meng met de bloem. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de melk toe tot u een gladde saus krijgt. Doe er de geraspte kaas bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Verkruimel de fetakaas over het gehakt en meng goed. Vul de uitgeholde courgettes met de gehaktmengeling.
-
Doe de rest van de tomatenblokjes in de kookpot van het vlees, samen met het vruchtvlees van de courgettes. Voeg het bouillonblokje toe en de rest van de Provençaalse kruidenmix. Laat 10 min. afgedekt sudderen. Mix de saus fijn.
-
Giet de tomatensaus in een grote ovenschaal en schik er de gevulde courgettes in. Lepel er de kaassaus over. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (10 min. + ± 55 min. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Zet ± 55 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Snij de olijven in ringetjes en strooi over de ovenschotel.
-
Serveer met rijst of brood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Nemea Réserve - Tsantali - Griekenland Casa Mayor Cabernet Sauvignon Old Vines Colchagua Valley - Chili